Форум Re:Open Zakarpattia: Ідеї та рішення для розвитку Закарпаття

Попри карантинні обмеження та зміну формату події з масової на онлайн, форум Re:Open Zakarpattia, який пройшов на початку листопада, охопив чималу аудиторію: відео трансляції форуму в Youtube та Facebook наразі сукупно мають понад 120 тисяч переглядів.

Про це розповідає Zaxid.net.

Зазначається, що інформацію про форум крім українських видань оприлюднили також угорською та румунською мовами, та окрім інформпростору України була поширена також в Молдові, Румунії та Угорщині.

«Re:Open Zakarpattia» – це форум ідей та рішень для розвитку Закарпатської області, який покликаний привернути увагу до унікального мультикультурного регіону України, її західного фронтиру в центрі Європи під самісінькими кордонами з ЄС і НАТО. Також форум має на меті спростувати негативні стереотипи про Закарпаття, які нагромадилися за останні кілька років, відкрити заново цей регіон для решти України та світу загалом, показати його потенціал та можливості, сформувати якісний порядок денний розвитку Закарпатської області, зібравши найкращі ідеї та рішення від експертів, управлінців, громадськості. Проєкт реалізується ГО «Інститут Центральноєвропейської Стратегії» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), що дає можливість втілити задумане на найвищому рівні та на основі принципів об’єктивності й незалежності.

“Окрему ціль, яку ми ставили перед собою з самого початку, – це спростування стереотипів та дезінформації про Закарпаття та в контексті Закарпаття, зокрема що стосується тем сепаратизму, євроінтеграції та реформ. Заради цього ми підготували і провели спільно з Фондом Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва велике соцдослідження про настрої на Закарпатті», – пояснює директор Інституту Центральноєвропейської Стратегії Дмитро Тужанський, який є ініціатором проведення форуму.

“Наразі ж наша робота в рамках Re:Open Zakarpattia триває та зосереджена на двох ключових напрямках: перший – публічна комунікації ідей та попередніх напрацювань форуму в ЗМІ та серед стейкхолдерів, другий – це підготовка своєрідної книги ідей та рішень для розвитку Закарпатської області, яка за нашим задумом могла би стати планом дій від громадськості, що потрібно зробити на місцевому, всеукраїнському та міжнародному рівнях для розвитку найзахіднішого регіону України», – додав пан Тужанський.

Книгу Re:Open Zakarpattia буде презентовано в 2021 році. Вона буде додатково обговорена з чиновниками та експертами – усіма, хто ухвалює рішення щодо розвитку Закарпаття та впливає на цей процес.

Як повідомлялося, на Закарпатті прокладуть 10 нових туристичних маршрутів.


Схожі публікації

Залишити коментар