Два будинки українських архітекторів увійшли до ТОП-12 найцікавіших у світі проєктів

Будинки українських архітектурних бюро увійшли до топ-12 найкращих нереалізованих проєктів за версією впливового архітектурного видання Archdaily. 

Про це повідомляє zaxid.net.

Йдеться про будинок над скелею від студії Yakusha Design та будинок-бункер від Sergey Makhno Architects.

Видання обирає найкращі нереалізовані проекти двічі на місяць із пропозицій, які надають читачі Archdaily. До Best Unbuilt Architecture входять ще нереалізовані архітектурні та ландшафтні проєкти з усього світу, проекти-переможці міжнародних конкурсів, концепти, а також будівлі у процесі будівництва.

Проєкт будинку над скелею The Air київська студія Yakusha Design розробила для будівництва у Португалії. Він вирізняється суцільними вікнами-фасадами, розташованими на 270 градусів конструкції. Будинок частково нависає над скелею, викликаючи відчуття «неможливої ​​архітектури».

«Як маяк, він щодня стикається з морським бризом. Ідея цього мінімалістичного скляного будинку полягає у створенні відчуття невагомості архітектури з видом на океан», – описують проєкт у ArchDaily.

Бункер Plan B від київського архітектурного бюро Sergey Makhno Architects – це автономний підземний бетонний будинок із дезінфекційною кімнатою та вертолітним майданчиком на даху. Зовні він нагадує вхід до музею сучасного мистецтва чи до військової бази.

Раніше ми розповідали про видатного архітектора, мистецтвознавця, графіка, викладача Всеволода Кармазіна-Каковського.

Схожі публікації

Залишити коментар