В Україні тепер вшановуватимуть героїв за зразком США

В Україні започатковують новий церемоніал «Шануй та Пам’ятай» для вшанування героїв, які віддали життя за свободу України.

Про деякі особливості нового церемоніалу розповів під час пресконференції керівник групи з розробки і впровадження церемоніалу, заступник голови правління ГО «Всеукраїнське Об’єднання Патріотів “Комбатант”» Олександр Каховський, передає АrmyІnform.

«Шануй та Пам’ятай» має дві частини:

  • церемоніальну, під час якої відбуватимуться почесні заходи й вручення родинам загиблих іменного прапора вшанування,
  • а також спортивну, коли учасники вшанування бігтимуть певну дистанцію з іменним і державним прапорами.

Іменний стяг ушанування розроблено з дотриманням національних та козацьких традицій. На ньому писатимуть військове звання, прізвище, дату і місце загибелі військового. Після завершення ритуалу його передаватимуть представникам родини полеглого.

За словами Каховського, церемоніал розроблено у співпраці з американською неурядовою організацією Honor and Remember, яка багато років упроваджує подібний церемоніал вшанування загиблих американських військових, поліцейських і пожежників.

Візит засновника Honor and Remember Джорджа Лутца в Україну відбувався за підтримки Посольства США в Україні.

Син Джорджа Лутца капрал Тоні Лутца загинув на війні в Іраку. Після смерті сина у 2005-му Джордж заснував згадану організацію. Вони збирають кошти для підтримки сімей загиблих і, починаючи з 2008-го, проводять регулярні марафони в пам’ять про полеглих воїнів. Участь у них за цей час взяли понад 200 тисяч осіб, які здолали дистанцію понад 5 тисяч миль.

“Ми вдячні представникам Командування Сухопутних військ ЗСУ, які підтримали нас і допомогли опрацювати деталі церемоніалу. «Шануй та Пам’ятай» розпочнеться о 10.00 26 грудня в місті Дніпро на Алеї Героїв. До нього долучаться військовослужбовці ОК «Схід», які вшанують пам’ять чотирьох воїнів, загиблих біля Іловайська”, – зазначив пан Каховський.

Як повідомлялося, загиблий у російсько-українській війні 29 червня 2016 року від кулі снайпера Герой України Василь Сліпак — всесвітньо відомий український оперний співак з унікальним голосом, соліст Паризької національної опери, волонтер, учасник Революції гідності та бойових дій на сході України. Позивний «Міф». Народився 20 грудня 1974 року. Цього року до дня народження легендарного «Міфа» митці підготували кілька знакових заходів.

Схожі публікації

Залишити коментар