Ізраїльський політик українського походження вакцинувався від коронавірусу

від Комарі Альберт

Міністр охорони здоров’я Ізраїлю, уродженець Чернівців Юлій Едельштейн вакцинувався від коронавірусної хвороби COVID-19.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Зокрема, Едельштейн повідомив, що ранок після вакцинації в нього пройшов чудово.

Хто такий Юлій Едельштейн

Ізраїльський політик українського походження народився 5 серпня 1958 року в Чернівцях.

Був активістом викладання івриту. У вересні 1984 року за свою сіоністську діяльність і викладання івриту заарештований органами КДБ. У грудні того ж року Едельштейн засуджений “за зберігання і вживання наркотиків” і засуджений до 3 років тюремного ув’язнення. Едельштейн відбував термін ув’язнення у Бурятії, де був сильно травмований при виконанні важкої роботи. Після лікування в лікарнях Бурятії і Новосибірська відбував подальше ув’язнення в колонії у Новосибірській області. У 1987 році був звільнений і йому було дозволено репатріюватись до Ізраїлю.

Входив до Національно-релігійної партії “МАФДАЛ”. З 1988 року він був одним з творців Сіоністського форуму, а з 1989 року по 1995 рік обіймав посаду віце-президента Сіоністського форуму. Він також був радником з абсорбції лідера партії “Лікуд” Біньяміна Нетаньяху.

Член Кнесету з 1996. З 1996 по 1999 він був міністром абсорбції у першому уряді Нетаньяху, з 2001 по 2003 — заступник міністра абсорбції в першому уряді Шарона. З 2009 по 2013 працював міністр інформації та діаспори міністром інформації та справ діаспори у другому уряді Нетаньягу.

Овдовів, є батьком двох дітей. Живе у селищі Неве-Даніель.

Раніше повідомлялося, що Едельштейн у 2021 році може поборотися за крісло президента Ізраїлю.

Схожі публікації

Залишити коментар