Виставку фотографій футбольного життя Буковини відкрили у Чернівцях

від Комарі Альберт

Наприкінці минулого тижня в Чернівцях відбулася перша персональна виставка відомого спортивного журналіста і фоторепортера Альберта Комарі «RADENT & ALBERT». Її відкрили у Чернівецькому обласному художньому музеї.

Про це повідомляє чернівецьке видання “Шпальта”.

Митець презентував 22 світлини з футбольного життя Буковини, на яких показали спортивні баталії команди «RADENT» та інших представників буковинського футболу. 

До речі, це – перша фотовиставка на Буковині, яка була присвячена саме спорту, а точніше – футболу і його миттєвостям.

Зауважимо, що захід присвячений 45-річчю автора та до 6 річниці від заснування стоматологічної клініки RADENT. До слова, ця клініка співпрацює з Асоціацією футболу Чернівецької области вже рік.

Автор виставки Альберт Комарі також є офіційним прес-аташе Асоціації футболу Чернівецької области. У коментарі «Шпальті» він зауважив, що представлені фото зробили протягом останніх чотирьох років. 

«У мої обов’язки входить також фотографувати матчі, фіксувати події. Світлин було зроблено дуже багато, вони емоційні, цікаві. Мені їх було шкода утримувати замкненими, тобто на сайті Асоціації футболу, наприклад, або соціальних мережах. Захотілося їх показати глядачеві. Тут фотографії різних змагань останніх чотирьох років.  Взагалі тут 22 фотографії. Сподіваюся, на наступній виставці їх буде більше», — сказав автор. 

Варто зазначити, що власник стоматологічної клініки RADENT Віорел Радукан став партнером виставки. Каже: це початок нової ідеї.

«Це ідея Альберта. Ми ось так вирішили об’єднати свята: і його день народження, і річниці — заснування клініки і нашої співпраці. Сподіваюся, наступна виставка буде ще кращою. Усе дуже цікаво і приємно», — сказав він.

Відвідувачку заходу Віолетту Олар зацікавило те, що спортивні фотографії презентували саме у Художньому музеї. На її думку пан Альберт дуже цікава творча особистість: “Він вміє вдало фотографувати, зловити момент, а це дуже важливо. Щоб людина ловила момент у житті та не проходила повз. Дуже шкода, що інколи ми не бачимо таку красу. Мене зацікавили назви цих робіт. До того ж, цікаво, як можна сфотографувати мить, коли м’яч у русі. Зауважу, що виставка особлива тим, що вона не є просто презентацією картин. Це ж показ спорту в приміщенні музею. Дуже інтригує

Як повідомлялося, український фотограф посів третє місце на Sony World Photography Awards – 2020.

Схожі публікації

Залишити коментар