Для дітей-сиріт зі Львівщини і Волині готують подарунки до зимових свят українці Угорщини

від Комарі Альберт

Одразу кілька фундацій зі столиці Угорщини додалися до благодійної акції під час різдвяних свят. Українське Товариство «Нова хвиля» м. Будапешт, Українська церква в Угорщині та Дім українських традицій м. Будапешт збирають різдвяні подарунки для 80 дітей-сиріт у Львові та на Волині.

Про це повідомляється на сторінці товариства у Фейсбуці.

«Щороку наше Товариство та ми особисто приєднуємось до благодійних акцій або самі організовуємо акції допомоги українським дітям та сім’ям. Цього року разом з Українською церквою в Угорщині ми надішлемо пакуночок до дитячого будинку у Львові, щоб свято для 40 дітей – сиріт стало гарнішим та солодкішим. Крім того, ми приєднуємось до акції «Різдво долає кордони», оголошеної Домом українських традицій м. Будапешт та відправимо подарунки також 40 дітям-сиротам Волинської області, батьки яких віддали своє життя за батьківщину», – зазначили в «Новій хвилі».

У товаристві додали: «Немає нічого, що б допомогло осиротілим дітям забути про втрату, але маємо надію, що хоча б на свята очі цих дітей засяють».

Як розповідається на сайті Української церкви в Угорщині, з початком різдвяного посту українці в цій країні розпочинають приготування подарунків сиротам, які проживають в інтернатах і дитячих будинках в Україні, потребуючим дітям з малозабезпечених сімей, дітям переселенців, дітям воїнів АТО, дітям-інвалідам тощо. 

Зазначається, що наймасовішою акцією з-поміж тих, що проводяться щороку в цей період, є акція «Допоможи святому Миколаю прийти до дітей-сиріт».

«Традиційно діти з інтернатів, дитячих будинків, сиротинців та з кризових сімей пишуть листи до святого Миколая зі щирою надією на те, що всі мрії здійсняться. Останні роки ми долучаємо до акції дітей з Волині, Закарпаття, Чернігівщини та Львівщини. Численні помічники святого Миколая трудилися, щоб опрацювати кожен лист від дитини, знайти благодійника, який забажає допомогти здійснити дитячу мрію, а опісля доставити всі подарунки до дітей», – йдеться у повідомленні. 

Як зазначається, допомогти святому Миколаю ще можна так:

– молитись за дітей та не бути байдужими до їх проблем;

– придбати одяг, взуття, книги, шкільне приладдя, засоби гігієни, ігри, забавки, спортивний інвентар та ін.;

– надати транспортну підтримку;

– скласти грошову пожертву в церкві;

– завітати самому до сирітського закладу;

– перерахувати кошти на фундацію.

Нагадаємо, в Україні запустили сайт з історіями жінок, які постраждали від домашнього насильства та опинилися у складній ситуації. Завдяки цьому сервісу кожен охочий може допомогти постраждалим, зокрема, і купивши в них товари чи замовивши їхні послуги.

Схожі публікації

Залишити коментар