В Україні обирають найкращу «Берегиню в погонах»

У Центральному військовому клінічному санаторії «Хмільник» розпочався фінальний етап щорічного Всеармійського конкурсу серед жінок військових медиків України «Берегиня в погонах». До містечка на Поділлі завітали 11 учасниць, які стали найкращими за результатами онлайн-відбору.

Про це розповідає АrmyІnform.

Цьогорічна пандемія коронавірусу COVID-19 внесла корективи як у відбірковий тур конкурсу, так і в проведення фіналу змагань. На відміну від попередніх років, коли фіналісток відбирали за результатами регіональних змагань, цього року відбірковий тур був проведений онлайн. Близько 800 дівчат-медиків Збройних Сил надіслали заявки на участь у конкурсі. Фото у військових та медичних одностроях і світлини щодо хобі майже ста з них були опубліковані на сторінці Командування Медичних сил у соціальній мережі «Фейсбук» та на сайті АрміяInform. До фіналу вийшли 20 учасниць.

“Не всі дівчата змогли дістатися до місця проведення фіналу через об’єктивні причини. Проте ті, хто доїхав, дотримуються всіх передбачених протиепідемічних заходів”, – розповів заступник начальника Української військово-медичної академії з морально-психологічного забезпечення, відповідальний секретар Всеармійського конкурсу «Берегиня у погонах» полковник Іван Гончаренко.

До Хмільника конкурсантки з’їхались майже з усієї України. Фіналістки представляють колективи військових лікувальних установ Вінниці, Києва, Миколаєва, Львова, Білої Церкви, Харкова тощо. Більшість дівчат є учасницями бойових дій.

“Конкурс «Берегиня в погонах» – це, насамперед, демонстрування професійної, спортивної та інтелектуальної майстерності військових жінок-медиків. Наші конкурсантки не є моделями, вони військовослужбовці, у житті яких, окрім професії, є жага до творчості, мистецтва та самовдосконалення. До нас дійсно приїхали найкращі представниці професії. Окрім того, організатори конкурсу прагнули закцентувати увагу суспільства на самовідданій і сумлінній праці жінок-медиків як у місцях постійної дислокації, так і в районі проведення операції Об’єднаних сил”, – зауважив полковник Гончаренко.

У перший день конкурсу фіналістки продемонстрували фізичну витривалість у силових вправах на віджимання та змагалися в професійному конкурсі – склали тести з питань тактичної медицини та надавали першу медичну допомогу «пораненим».

Як повідомлялося, українська фітнес-модель рятує людей на фронті.

Схожі публікації

Залишити коментар