Open Data Maturity Report 2020: Україна зайняла високу позицію в рейтингу

Україна посіла 17 місце серед країн Європи у рейтингу зрілості сфери відкритих даних із середнім показником у 84%, що на 6% вище за середній показник країн ЄС. 

Про це повідомляється на сайті Мінцифри.

«В Україні сфера відкритих даних стрімко розвивається від 2015 року та підтримується міжнародними донорами, адже відкриті дані допомагають боротися з корупцією завдяки відкритості та прозорості інформації для всіх», – йдеться у повідомленні.

17 грудня ЄПД опублікував щорічний звіт щодо розвитку відкритих даних (Open Data Maturity Report 2020) у країнах ЄС та Європейської асоціації вільної торгівлі. Цьогоріч до звіту також увійшли країни Східного партнерства.

Звіт визначає ступінь зрілості сфери відкритих даних за 4 основними параметрами: державна політика, функціонал національного порталу відкритих даних, якість та вплив відкритих даних. За усіма Україну оцінили вище або на рівні з середніми показниками 27 країн-членів Євросоюзу.

У категорії державної політики Україна отримала 554 бали, або 85% – це є середнім показником у ЄС. З параметрів категорії найкраще оцінили державну стратегію щодо розвитку сфери відкритих даних – 98%.

Єдиний державний вебпортал відкритих даних оцінили у 569 балів, або 88%, середній показник у ЄС – 79%. У 100% оцінили використання порталу.

Щодо впливу відкритих даних у різних сферах Україну, його оцінили у 550 балів, або 85%, проти 72% в середньому по ЄС. Найвище оцінили соціальний та екологічний вплив.

Якість даних, що публікуються на порталі та їхня відповідність до міжнародного стандарту отримала 492 бали, або 78%. У країнах ЄС показник становить 76%.

Україну віднесли до категорії швидкого розвитку, разом із Болгарією, Грецією, Італією, Кіпром, Латвією, Литвою, Нідерландами, Німеччиною, Словенією, Фінляндією, Хорватією і Швецією.

Як повідомлялося, журнал Forbes опублікував рейтинг перспективних українців «30 до 30».

Схожі публікації

Залишити коментар