Реальна протидія домашньому насильству: Через спеціальний сайт можна підтримати постраждалих українок

В Україні запустили сайт з історіями жінок, які постраждали від домашнього насильства та опинилися у складній ситуації. Завдяки цьому сервісу кожен охочий може допомогти постраждалим, зокрема, і купивши в них товари чи замовивши їхні послуги.

Про це пише Хмарочос.

«Ідея проєкту виникла після першої хвилі кризи, пов’язаною з пандемією COVID-19. Тоді багато жінок опинилися в дуже скрутних обставинах. Деякі наші клієнтки втратили роботу і вимушені були повертатися до кривдників, бо не мали грошей, щоб далі орендувати квартиру, інші потребували допомоги навіть, щоб купити їжу чи ліки. З іншого боку, до нас почали звертатися більш спроможні жінки з пропозиціями допомогти. Ми мали кілька дуже вражаючих історій допомоги одних жінок іншим. І ми вирішили продовжити можливість жіночої солідарності та взаємодопомоги», – розповіла заступниця голови «Жіночих перспектив» Марта Чумало.

Історія кожної героїні перевіряється координаторкою перед публікацією, отже благодійниці можуть бути впевнені, що їхній добрий намір дійсно допоможе людині в скруті.

Жінкам, історії яких розмістили на сайті, можна надати адресну грошову допомогу, купити ліки чи продукти, або ж запропонувати роботу – купити в них товари чи замовити послуги. Наприклад, на сайті є історії жінок, які дають уроки польської мови, шиють та роблять масажі.

Щоб допомогти, треба написати координаторці проєкту. На сайті не публікують контакти жінок заради їхньої безпеки та конфеденційності. Так само не оприлюднюють прізвища.

Громадська організація Центр “Жіночі перспективи” протягом 22 років займається допомогою жінкам, які потрапили у скрутні обставини. Організація адмініструє два притулки для постраждалих від домашнього насильства жінок та їхніх дітей.

Як повідомлялося, мати загиблого Героя Михайла Гончаренка, волонтерка Галина розповіла про свій проєкт «Солдатський привал» у Запоріжжі.

Схожі публікації

Залишити коментар