Українські дизайнери представили на Іграх Нескорених текстильні кавери для протезів

Команда соціального проєкту Changeable створила текстильні кавери для протезів кінцівок та предмети одягу для учасників Ігор Нескорених.

На каверах для учасників Ігор Нескорених 2.0  зображена патріотична символіка та символіка змагань. За словами авторів дизайну, подарунки від Changeable репрезентують дух братерства та нескореності — основні цінності Ігор. 

Виготовити атрибутику для переможців змагань допомогли фонд K.Fund, інноваційний парк UNIT.City та громадська організація Golocal.

Мета проєкту Changeable, що Фінансується за підтримки Українського культурного фонду, забезпечити людям з ампутованими кінцівками можливість легкого вдосконалення вигляду їх протезів.

«З персонального спілкування з особами з ампутацією я знаю, що зовнішній вигляд протезів дуже важливий для їхнього самоприйняття. Тому ми з командою виготовили зйомні текстильні кавери для протезів рук та ніг, які швидко одягаються і є доступними способом змінити дизайн протезу», — розповідає авторка проєкту Changeable Оля Синякевич.

Цьогоріч Changeable стали фіналістами міжнародного проєкту European Design Upgrade і представили Україну на Нідерландському тижні дизайну.

European Design Upgrade —міжнародний проєкт для спільноти дизайнерів з України, Бельгії та Фінляндії. Фінансується за підтримки Європейської комісії. Учасники проєкту разом втілили в життя свої унікальні концепти та представили їх на міжнародному рівні в рамках онлайн-виставки Dutch Design Week 2020.

Зазначимо, що Ігри Нескорених 2.0 — це мультиспортивні змагання для поранених військовослужбовців та ветеранів. Учасниками Ігор Нескорених 2.0 стали представники усіх підрозділів сектору безпеки та оборони: ЗСУ, НГУ, ДПСУ, МВС, СБУ та добровольчих батальйонів. 

Військовослужбовці та ветерани змагались у шести дисциплінах: легка атлетика, веслування на тренажері, велоспорт, плавання, стрільба з лука та пауерліфтинг. Цьогоріч змагання проходили у онлайн-форматі.

Запис онлайн-трансляції фіналу змагань можна подивитись за посиланням.

Як повідомлялося, в жовтні вперше в Україні стартували віртуальні змагання для ветеранів – Ігри Нескорених 2.0 ONLINE. 

Схожі публікації

Залишити коментар