У 2021 році в Україні створять Агенцію з оборонних технологій

Так звану Агенцію з оборонних технологій при Міністерстві оборони України планують сформувати 2021 року.

Про це повідомив Радіо Свобод віцепрем’єр-міністр – міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський. Така агенція дуже важлива для України, сказав він у «Суботньому інтерв’ю».

«На сьогодні в нас є розуміння, що ми цю агенцію будемо створювати спільно з Міноборони. Вона буде, так би мовити, подвійного підпорядкування – нашого Міністерства і Міноборони. І з залученням Національної академії наук. Там є так звана секція прикладних досліджень, яка працює в інтересах різних оборонних завдань. Я думаю, що ми її також долучимо», – сказав пан Уруський.

За його словами, базою може стати Інститут інформатизації і моделювання економіки, який переходить до Мінекономіки.

«Будемо з Міністром оборони розмовляти, які науково-технічні сили будуть виділені з Міноборони і долучаться до цього процесу. Можливо, це буде якась частина Центрального науково-дослідного інституту озброєнь і військової техніки. Поки це ще все в стадії перемов, у стадії формування, –заявив віцепрем’єр-міністр.

“Я думаю, що 2021 рік якраз піде на процес того, щоб сформувати цю агенцію. І на весну, щоб ми вже вийшли з бюджетом, з розумінням того, який бюджет необхідний для того, щоб воно нормально функціонувало. На 2021 рік поки що фінансів у проєкті бюджету на це, на превеликий жаль, немає. Я не виключаю, що вони ще можуть з’явитися, бо бюджет іще не ухвалений у другому читанні», уточнив чиновник.

Як повідомлялося, в РНБО назвали об’єкти в Криму, де окупанти можуть зберігати ядерну зброю.

Схожі публікації

Залишити коментар