Українці в Мадриді вшанували пам’ять жертв Голодомору в Україні

від Стожари

Незважаючи на карантинні обмеження в іспанській столиці звучала молитва, і доносилась правда про страшну трагедію українського народу.

Про це розповів голова Асоціації «Українська громада Іспанії за права, честь і гідність українців» Юрій Чопик на своїй сторінці в Facebook.

Правду не спинити, іспанці та представники різних національностей, особливо з латиноамериканських країн, представники Східної Європи вже знають про Голодомор, вони підходили, співчували , передавали слова підтримки, особливо в теперішній боротьбі проти російської агресії, і брали книжечки щоб більше дізнатись про ці трагічні події.

Також приєднався до акції тепер вже молодий мешканець Іспанії, бабця і родина якого врятувалась від голоду виїхавши до Росії, але розповідали йому про Голодомор на Дніпропетровщині.

Бабусю його було вивезено на Сибір…….і так осіла вона в Росії, але про пережите на власні очі розповідала своїм нащадкам з любов’ю до України, тому і знає цей молодий красень, як жили на Дніпропитровщині…. Дякую цьому юнаку за те, що пам’ятає і береже своє коріння, а знає він цю історію – будуть знати і його нащадки“, – доповнила авторка та ініціатор проєкту «Збереження національної свідомості», очільниця товариства «Код нації» у м.Мадрид пані Мирослава Кавацюк.

Молитва, пам’ять, вшанування невинних жертв Голодомору це обов’язок кожного українця, де б він не жив.

Властивість цьогорічного вшанування підтвердилась і в активності українців в соціальних мережах відповідно до теперішньої ситуації в світі, і в традиційному запалюванні свічечок пам’яті у своїх домівках.

Нагадаємо, У Москві відбулись заходи з вшанування жертв Голодомору 1932-33 р.р. в Україні.

Схожі публікації

Залишити коментар