Програма відновлення: ЄІБ виділить Україні кредити на €440 млн

Рада директорів Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) схвалила два кредитні проекти для України: €340 млн у рамках Програми відновлення та €100 млн на розвиток доріг у Луганській області.

Про це пише Український тиждень.

За інформацією, фінансування в межах Програми відновлення має бути спрямоване на створення, відновлення та поліпшення громадських будівель, зокрема адміністративних будівель, шкіл, медичних центрів і лікарень, державних доріг і мостів, а також на постачання комунальних послуг.

Програма орієнтована на об’єкти, що розміщені на підконтрольних Україні територіях в Донецькій і Луганській областях, а також чотирьох прилеглих областей – Харківської, Дніпропетровської, Запорізької та Херсонської та міськрад в інших областях, щоб дозволити їм впоратися з припливом внутрішніх переселенців, уточнив ЄІБ.

Як зазначено в повідомленні, фінансування передбачається передбачити для таких секторів, як:

  • вода і водопостачання,
  • енергетика,
  • містобудування,
  • транспорт.

У ЄІБ відзначили, що цьому проєкту передував успішний проєкт якнайшвидшого відновлення України на €200 млн, і обидва вони передбачені Спеціальним планом дій ЄІБ для України із загальним фінансуванням €3 млрд.

Щодо проєкту на розвиток доріг, то його кошти планується спрямувати на реконструкцію регіональних доріг Т-13-02 КПП “Танюшівка” – Старобільськ – Бахмут і Р-66 КПП “Демино-Олександрівка” – Сватове – Лисичанськ у Луганській області, що дозволить поліпшити регіональне сполучення та зміцнити позиції сільського господарства за рахунок поліпшення відповідної дорожньої інфраструктури.

За оприлюдненими ЄІБ даними, загальна вартість реконструкції цих доріг становить €160 млн. Мінінфраструктури України уточнює, що ще $65 млн позики на цей проект виділяє Світовий банк. Загалом у рамках проекту буде відновлено майже 183 км автошляхів загального користування державного значення в Луганській області.

Як повідомлялося раніше, у Запоріжжі створили інтерактивну мапу міста, на ній можна побачити роботи, які виконуються коштом міського бюджету.

Схожі публікації

Залишити коментар