«Бібліотека для героя»: Стартував проєкт щодо розповсюдження у ЗСУ сучасної літератури

Групою цивільно-військового співробітництва штабу Командування Повітряних Сил розпочато проєкт «Бібліотека для героя», який передбачає співпрацю з відомою в Україні та за її межами інтернет-книгарнею та видавництвом.

Про це розповідає АrmyІnform.

Як розповів виконувач обов’язків начальника групи ЦВС штабу Командування Повітряних Сил майор Олексій Попик, на пропозицію військових гендиректор одного з великих українських видавництв пристав одразу. Для проведення робочої зустрічі у Вінниці приміщення було надане новим проєктом VeteranHUB. Під час зустрічі військові обговорили з видавцями питання забезпечення бібліотек військових частин та установ сучасною літературою, літературні запити й вподобання українських захисників, новинки книжкового ринку України та світу.

Мета проєкту – культурний розвиток та духовне збагачення військовослужбовців через розповсюдження у військах найкращих зразків сучасної української та світової літератури. Це – допомога нашим військовим бібліотекам, які не так часто можуть похвалитися оновленням книжкових фондів та надходженням нових видань.

За словами керівника видавництва, у серпні цього року було реалізовано перший етап важливого для військових соціального проєкту «Бібліотека для героя», у межах якого передали книги для воїнів, які базуються в передмісті Маріуполя. Ініціатива мала успіх, і видавці були приємно вражені зацікавленістю військових у можливості читати сучасну українську літературу.

Видавці передали військовим частинам Вінницького гарнізону, а також Військово-медичному клінічному центру Центрального регіону та господарям заходу, проєкту VeteranHUB, 350 новеньких книг. Це – публіцистика та художня література, твори сучасних українських та американських в українському перекладі авторів. Відтепер вони знаходитимуться на книжкових полицях майже десятка бібліотек гарнізону. З ветеранами ж вони домовилися про інший проєкт: чинні та колишні військовослужбовці, відвідуючи VeteranHUB, зможуть брати книжки для читання й навіть обмінювати їх на свої.

Як розповідає майор Олексій Попик, є ідея запровадити надалі ще один проєкт, взявши на озброєння досвід американських колег: «Література для військових», у якому буде підбиратися видання для військовослужбовців за категоріями: для солдатів, сержантів, офіцерів, генералів.

“Наступні зустрічі ми проведемо в інших гарнізонах дислокації частин та з’єднань Повітряних Сил. Можливо, це будуть повітряні командування, можливо – Харківський національний університет Повітряних Сил. Крім того, плануємо залучити до майбутніх заходів уже не лише видавців, а й сучасних українських письменників”, – підсумував офіцер.

Раніше ми розповідали, як книги в Україні пішли на війну.

Схожі публікації

Залишити коментар