15-річний вінничанин винайшов пристрій передачі звуку через лазер

Юний Олександр Коломієць з Вінниці винайшов лазерний промінь як передатчик звуку, який не можна перехопити чи заглушити. 

Про це йдеться в сюжеті телеканалу «Віта», передає klasno.info.

Нанопристрій передачі звуку через лазер дозволяє створювати звукову хвилю в результаті поглинання панеллю світла. Новинка можна лягти в основу створення нового способу радіозв’язку і навіть згодитися у військових операціях. Та поки юний винахідних випробовує свій пристрій на домашніх.

«Можна відправити голосове повідомлення через проводку і буде лампочка блимати. Якщо в тебе буде колонка в кімнати під’єднана до такого приладу, то він зловить сигнал і спрацює колонка – вона буде давати те повідомлення, яке хотіла передати мама з кухні», – додає Сашко.

Чудово, що батьки хлопця з розумінням ставляться до його захоплення, адже “жертвами” експериментів школяра інколи стають і побутові речі, домашні пристрої.

«Найдорожчий винахід – ліхтарик з пилососа», – каже Сашко.

Хлопець вчиться створювати техніку та практичній фізиці в онлайн-уроках «YouTube». В планах талановитого винахідника – розробити сонячну панель, яку планує розмістити над власним будинком.

Як повідомлялося, викладач-винахідник Сергій Сабадаш не припиняє дивувати науковців Житомирського військового інституту.

Схожі публікації

Залишити коментар