Титул найсильнішої людини планети виборов українець Олексій Новіков

від Комарі Альберт

Українець знову здобуває найпрестижніший титул найсильнішої людини вперше відтоді, як ним володів Василь Вірастюк (2004 і 2007 роки). Наш Олексій Новіков виборов титул Найсильнішої людини планети – World Strongest Man у Брейдентоні, Флорида, США.

Другу й третю сходинку на п’єдесталі посіли Том Столтман (Велика Британія) та Жан-Франсуа Карон (Канада).

У свої 24 роки киянин Новіков став наймолодшими атлетом у світі, який здобув цей титул.

Він подужав вагу у 537,5 кг (1188 фунтів) і встановив новий рекорд.

Перед цим, два місяці тому в боротьбі з Павлом Кордіякою Олексій Новиков втратив титул “Найсильнішого українця”, яким володів 4 роки поспіль.

Майже всі змагання світового “стронгмену” були скасовані через пандемію, але World Strongest Man 2020 таки провели, хоч і перенесли на 6 місяців.

Для Новікова виступ на WSM-2020 був другим у кар’єрі: у 2019 році він дебютував на змаганнях, але не зміг вийти у фінал. З другої спроби Олексій став чемпіоном.

Спочатку Новіков пройшов груповий етап змагань, кваліфікувався у десятку найсильніших (у фінал). Уже безпосередньо у фіналі, який складався з шести вправ, українець виявився найстабільнішим учасником: не опустився жодного разу нижче п’ятого місця. А в одній із дисциплін Олексій Новіков встановив світовий рекорд: у вправі з підняття штанги українець зміг підняти 537,5 кг.

У 2019 найсильнішою людиною планети став американець Мартінс Ліціс, у 2018 році – Гафтор Бйорнссон із Ісландії.

Як повідомлялося, раніше новий національний рекорд встановили українські богатирі.

Схожі публікації

Залишити коментар