На Полтавщині розробили нові туристичні маршрути оздоблені QR-кодами

У Полтавській області пройшла офіційна презентація трьох нових туристичних маршрутів. Серед рекомендованих об’єктів для відвідування гостями області – музеї, ландшафтний заказник і об’єкти зеленого туризму.

Про це повідомляють “Новини Полтавщини”.  

Розроблені напрямки для подорожей мають такі назви:

  • “Перлини Полтавщини” (Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному – Національний музей-заповідник М.В. Гоголя – Алея гоголівських героїв (м. Миргород);
  • “Заповідна краса Полтавщини” (ландшафтний заказник “Гора Пивиха” – садиба зеленого туризму “Country House – Сільська хатинка” – с. Келеберда);
  • “Гастротур Полтавщиною” (етномузей пива – етнопоселення “Старий хутір” – ферма “Лісовий равлик”).

Туристичні маршрути розраховані на 1-2 дні. На маршрутах є таблички з QR-кодами. За допомогою інтернету туристи зможуть потрапити на сторінку локації, де знайдуть чимало цікавої інформації, яка постійно оновлюватиметься.

Відвідувачі мають можливість ознайомитися з найбільшою у Європі колекцією садово-паркової монументальної глиняної скульптури, що налічує понад 300 робіт.

Не менш цікавим для туристів, упевнені розробники, має стати маршрут “Етномузей пива – етнопоселення “Старий хутір” – ферма “Лісовий равлик”. Ферма розташована під Полтавою у селі Терентіївка, заснована у 2019 році.

Крім того, зазначається, що у серпні Полтавщину відвідали більше пів мільйона людей. Серед топ-5 найвідвідуваніших міст області – Полтава, Миргород, Пирятин, Хорол та Лубни.

Як повідомлялося, від початку року Херсонщину відвідало майже 3 мільйони туристів.

Пізніше Державне агентство розвитку туризму оприлюднило перелік популярних туристичних об’єктів, місць та напрямків в Україні за кількістю пошукових запитів Google за 9 місяців 2020 року.

Схожі публікації

Залишити коментар