Нідерланди виділили Україні €4 млн на розмінування на Донбасі

Уряд Нідерландів надав €4 млн на гуманітарне розмінування Донбасу.

Про це повідомляє Інтерфакс Україна.

У посольстві повідомили, що збільшили підтримку у п’ять разів на розмінування території у Донецькій та Луганській областях.

“Нідерланди підтримують протимінну діяльність The HALO Trust в Україні з 2015 року, від самого початку їхньої діяльності”, – сказав посол Нідерландів в Україні Єннес де Мол.

Згідно з новою урядовою програмою дій розмінування в Україні на 2020-2024 роки, його здійснюватиме неурядова організація The HALO Trust.

Як зазначається, перші команди HALO, підтримані Нідерландами, почали працювати на сході України з жовтня.

У посольстві наголосили, що нещодавно затверджені парламентом зміни до закону України Про протимінну діяльність в Україні наблизить її до міжнародних стандартів. Згідно з цим законом утворюється національний орган з питань протимінної діяльності, а також центр протимінної діяльності та центр гуманітарного розмінування під егідою Міністерства оборони й Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Довгостроковою метою нідерландської політики в Україні є зміцнення стабільності, безпеки та процвітання в країні, особливо на Донбасі. Для досягнення цієї мети Нідерланди зосереджуються на реалізації реформ, як це передбачено в Угоді про асоціацію між Україною і ЄС.

Як ми писали раніше, мало хто на Заході усвідомлює, що Україна захищає східний кордон Європи.

Схожі публікації

Залишити коментар