Віталій Марків нагороджений високою церковною нагородою ПЦУ – орденом Архистратига Михаїла

від Стожари

Віталій Марків нагороджений високою церковною нагородою Православнної Церкви України – орденом Архистратига Михаїла.

Як повідомляється на сайті МВС, нагороду нацгвардійцю вручив предстоятель ПЦУ Блаженнійший Митрополит Епіфаній у Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі.

“Хочемо відзначити вас цією високою церковною нагородою – орденом святого Архистратига Михаїла, який стоїть на чолі небесного воїнства. Україна має достойних воїнів, які борються за нашу територіальну цілісність та незалежність. Завдяки нашим зусиллям Україна стане сильною демократичною правовою державою”, – сказав Митрополит Епіфаній.

Віталій Марків подякував за нагороду, зазначивши, що підтримка ПЦУ допомогла йому не здаватись під час ув’язнення та судів.

“Усвідомлення того, що ПЦУ також підтримує мене та моїх побратимів, надало наснаги та волі не здаватися. Від українського народу, української діаспори не тільки в Італії, а й по всьому світу, постійно надходили листи. Ми розуміли, що це буде непроста боротьба, що це важливо для всієї України. Ми показали, що не залишаємо своїх і готові боротися”, – зазначив він. 

Також Марків повідомив, що планує продовжити військову службу.

Що відомо

  • Віталій Марків провів 4 роки в італійській в’язниці за звинуваченнями у причетності до вбивства журналіста Андреа Роккеллі.
  • 3 листопада в апеляційному суді присяжних Мілана відбулося вирішальне засідання щодо розгляду оскарження вироку 31-річному українському військовому Віталію Марківу. За його результатами суд повністю виправдав нацгвардійця.
  • Біля будівлі суду матір Марківа та його адвокатів зустріли й привітали представники української громади Італії.
  • Віталій Марків — нацгвардієць, учасник бойових дій на сході України. Італія звинуватила Марківа у причетності до вбивства італійського фотографа Андреа Роккеллі неподалік Слов’янська у 2014 році. Влітку 2017 року поліція заарештувала Марківа в аеропорту Болоньї, коли той прилетів до матері.
  • МВС України заперечувала причетність Марківа до смерті журналіста. Міністр внутрішніх справ назвав справу повністю сфабрикованою в рамках спецоперації російських спецслужб, що реалізовується на території Італії. Слідчий експеримент у Слов’янську показав, що нацгвардієць не міг вбити фотографа.

Схожі публікації

Залишити коментар