Українець став чемпіоном світу з шашок, уперше подолавши гегемонію росіян

Міжнародний гросмейстер з Харківщини Юрій Анікєєв завоював титул чемпіона світу з міжнародних шашок у класі “Рапід”.

Про це повідомляє xSport.ua.

Турнір проходив 7-8 листопада в Анталії (Туреччина). Його пропустили кілька сильних гросмейстерів через пандемію коронавірусу. Загалом узяли участь 34 спортсмени.

У ключових матчах капітан збірної України Анікєєв переграв 10-разового чемпіона світу, росіянина Олександра Георгієва і також багаторазового чемпіона світу, таджицького шашкіста Муродулло Амріллаєва, що дозволило йому посісти підсумкове перше місце.

Як зазначають експерти, результат українця у швидкій програмі чемпіонату світу став одним із найяскравіших досягнень української шашкової школи.

Днем раніше Анікеєв був на чемпіонаті світу третім у “бліці”. Анікеєв упевнено стартував, вигравши поспіль три матчі. Прикра поразка у партії 6-го туру з Шайбаковим відкинула його  від трійки лідерів та вивела на перше місце суперника. Проте Юрій зібрався і показав чудовий фініш – 6 перемог поспіль – та поділив з Георгієвим 2-3-тє місця.

Перемігши у ключових матчах Георгієва та Амріллаєва, Анікеєв виграв чемпіонське звання. За додатковими показниками Юрій отримав бронзову нагороду.  Та за неофіційною статистикою став абсолютним чемпіоном світу за сумою двох програм.

“Блискучий виступ українського спортсмена уперше перервав гегемонію російських шашкістів-стоклеточніков в цьому виді інтелектуальних видів спорту, – заявив після закінчення змагань президент Національної федерації шашок України Анатолій Яценко, передає Укрінформ.

Загалом у чемпіонаті світу з шашок-100 взяли участь 34 спортсмени з Естонії, Латвії, Росії, Туреччини та України – 15 чоловіків та 19 жінок.

Як повідомлялося, Василь Ломаченко програв Теофімо Лопесу в бою за титул абсолютного чемпіона світу.

Схожі публікації

Залишити коментар