День української писемності та мови відзначили білоруські українці

від Комарі Альберт

Захід, присвячений Дню української писемності та мови, провело 5 листопада у Мінську білоруське громадське об’єднання українців “Ватра”. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє посольство України в Булорусі в Фейсбуці.

Захід відбувся у приміщенні Білоруського товариства дружби та культурного зв’язку з зарубіжними країнами за участю українських дипломатів.

Зазначається, що присутніх привітав посол України в Республіці Білорусь Ігор Кизим.

«У рамках заходу відбулась презентація нещодавно виданої брошури з матеріалами міжнародної конференції «Взаємне вивчення мов, літератури та культур задля майбутнього та взаєморозуміння. Українсько-білоруський досвід», яка відбулась в Мінську восени 2019 році», – йдеться у повідомленні.

Кизим також вручив голові Мінського міського об’єднання українців «Заповіт» Галині Калюжній орден Княгині Ольги ІІІ ступеня. Цим орденом Президент України Володимир Зеленський нагородив голову об’єднання українців за вагомий особистий внесок у зміцнення міжнародного авторитету України, розвиток міждержавного співробітництва, плідну громадську діяльність.

Як повідомлялося, до Дня української писемності та мови, який відзначається 9 листопада, пройшов вебінар «Мова – ключ до України», у межах якого відбулася презентація нових навчальних видань МІОКу.

Схожі публікації

Залишити коментар