До Дня української мови МІОК запрошує долучитися до онлайн вебінару

Напередодні Дня української писемності та мови Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» (МІОК) запрошує долучитися до вебінару «Мова – ключ до України», у межах якого відбудуться презентація нових навчальних видань МІОКу – «Ключ до України: міста і люди» (у двох частинах) та дискусія «Сучасні навчальні видання з української мови як іноземної як засіб промоції України». Подія відбудеться в рамках Бієнале «Українська мова у світі: відступ чи поступ?».

До участі у заході запрошуються гості з України та з-за кордону: педагоги, науковці, працівників освіти та усіх, хто цікавиться вивченням української мови як іноземної.

Над створенням серії нових підручників з української мови як іноземної (рівня В2-С1) фахівці Інституту працювали не покладаючи рук. Інноваційний підхід, застосований у цих виданнях, – це наголос на вивченні мови через явища української культури. У підручнику зібрано десятки текстів про великі українські міста (зокрема Київ, Львів, Харків, Донецьк, Ужгород, Чернігів та ін.) і видатних митців, з ними пов’язаних (це, з-поміж інших, і Леся Українка та Іван Франко, і Сергій Жадан та Оксана Линів).

Під час вебінару також відбудеться експертна дискусія про те, як підручник може слугувати засобом промоції України та української культури, якими мають бути такі навчальні матеріали і що в них має переважати (традиція чи сучасність?) тощо.

Дискутуватимуть:

  • Оксана Левицька, Голова Світової Координаційної Виховно-Освітньої Ради СКУ, директорка Української суботньої школи «Рідна школа Оквил» (Канада);
  • Ірина Ключковська, директорка МІОКу, співавторка підручників з української мови як іноземної, канд. пед. наук;
  • Володимир Шейко, генеральний директор Українського інституту;
  • Орися Демська, голова Національної комісії зі стандартів державної мови, д. філол. наук, проф. кафедри української мови Національного університету «Києво-Могилянська академія»,
  • Ірина Багмут, канд. філол. наук, доц. кафедри української мови Національного педагогічного університету імені М. Драгоманова; лекторка української мови Сеґедського університету (Угорщина).

До участі у заході запрошуються гості з України та з-за кордону: педагоги, науковці, працівників освіти та усіх, хто цікавиться вивченням української мови як іноземної.

Подія відбудеться онлайн на платформі Zoom у п’ятницю, 6 листопада. Початок о 16:00. Участь у заході безкоштовна. Попередньо зареєструватися можна, заповнивши форму за адресою: https://bit.ly/30JT4xn.

За деталями звертайтеся на email: congress@miok.lviv.ua та за тел.: (067) 139 05 69 (контактна особа – Оксана Горда),

ЗМІ просимо звертатися на e-mail: [email protected] та за тел: (032) 258-01-51.

Як повідомлялося, у вересні МІОК проводив вебінар з навчального курсу для українознавчих шкіл вихідного дня за кордоном.

Схожі публікації

Залишити коментар