Українська ракета стане уніфікованою для ЗРК, гелікоптерів і кораблів

Ракета РК-10 від Державного київського конструкторського бюро «Луч» стане уніфікованою для нового українського ЗРК, гелікоптерів і кораблів.

Про це розповідає Defence-ua.com.

Зазначається, що КБ «Луч» веде розробку ЗРК ближньої дії, а також повітряного та корабельного комплексу, які будуть озброєнні ракетами РК-10 та оснащені оптико-прицільною станцією наведення ОПСН.

Це поєднання дозволить створити комплекси, які будуть здатні знищувати цілі на відстані до 10 км. Саме таку заявлену дальність польоту має ракета РК-10, яка наводиться за допомогою лазерного каналу керування. Водночас дальність виявлення цілей за допомогою ОПСН, який оснащений оптичним, тепловізійним та лазерним каналами, становить 12 км.

Видання уточнює, що для повітряного та морського комплексу планується використання РК-10 в тому вигляді, в якому її було продемонстровано на виставці “Зброя та Безпека” у 2019 році. Цей варіант передбачає оснащення ракети тандемною кумулятивною бойовою частиною. Калібр РК-10 у цьому варіанті становить 152-мм, довжина 2,1 метр, а вага разом із контейнером – 62 кг.

Як повідомлялося, в Укроборонпромі розповіли про нову розробку – cтанцію перешкод засобам радіозв’язку.

Схожі публікації

Залишити коментар