В Україні готують нове видання Червоної книги

У Міндовкілля готують четверту редакцію видання Червоної книги України.

Про це повідомляє пресслужба уряду.

Як зазначається, наразі Міністерство отримало результати наукових досліджень погоджені Національною комісією з питань Червоної книги щодо переліку видів тварин, рослин та грибів, які можуть бути включені або виключені з Червоної книги.

На основі цього готуються до затвердження оновлені списки рослинного та тваринного світу, що будуть занесені до четвертого видання. 

Відповідно до законодавства, пропозиції щодо включення або виключення можуть вносити науково-дослідні установи, державні та громадські організації, а також окремі фахівці та вчені. 

Міндовкілля пропонує ознайомитись з проектами переліків за посиланням.

Червона книга України — офіційний державний документ, який містить перелік рідкісних, вразливих і зникаючих видів тваринного і рослинного світу у межах України, а також узагальнені відомості про сучасний стан цих видів і заходи щодо їх збереження.

В Україні Червону книгу вперше було видано у 1980 році, друге видання вийшло наприкінці 90-х років ХХ століття («Тваринний світ» – 1994 рік, «Рослинний світ» – 1996 рік), а третє – у 2009 році. Нині Червона книга України включає 542 види тварин і 826 видів рослин та грибів.

Як повідомлялося, на березі Дністра водилися бізони і мамонти.

Схожі публікації

Залишити коментар