У Києві затримали одного з командирів незаконного збройного формування “ЛНР”

Служба безпеки України викрила в Києві учасника незаконних збройних формувань терористичної організації «Луганської народної республіки», який брав участь у бойових діях проти сил АТО.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

За даними слідчих СБУ, уродженець міста Стаханов Луганської області у 2014 році приєднався до так званої народної міліції ЛНР. Ватажки призначили його заступником командира одного з підрозділів. Маючи вищу інженерну освіту, зловмисник виконував завдання із забезпечення ремонту бронетанкової та військової автомобільної техніки НЗФ.

Прибувши на підконтрольну українській владі територію, фігурант оселився в орендованому помешканні в Києві та влаштувався на роботу в одну з комерційних структур у сфері надання телекомунікаційних послуг, використовуючи підставні документи.

Під час слідчих дій за місцем тимчасового проживання зловмисника співробітники СБУ виявили банківські картки, мобільні телефони й комп’ютерну техніку з доказами його участі у складі незаконних збройних формувань. Наразі фігуранту повідомлено про підозру за частиною першою статті 258-3 Кримінального кодексу України й судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Служба безпеки України перевіряє інформацію щодо можливого несанкціонованого втручання і використання фігурантом бази даних клієнтів оператора телекомунікаційних послуг.

Уродженець міста Стаханов у 2014 році служив у так званій «народній міліції ЛНР»

Як повідомлялося, у Донецьку працює меблевий магазин відомого бренду з Чехії.

Схожі публікації

Залишити коментар