Псевдоукраїнців позбавили статусу закордонного українця

від Стожари

Національна комісія з питань закордонних українців позбавила статусу закордонного українця деяких членів організацій закордонних українців, що займалися антиукраїнською діяльністю.

Про це йдеться у повідомленні Управління закордонного українства МЗС України.

“На жаль, доводиться констатувати, що деякі члени організацій закордонних українців займаються антиукраїнською діяльністю, отже членам Нацкомісії довелося застосовувати відповідні формулювання під час сьогоднішнього засідання”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, заступник Міністра закордонних справ України Василь Боднар провів 47-е засідання Національної комісії з питань закордонних українців. До засідання Нацкомісії долучився Надзвичайний і Повноважний посол України в Латвійській Республіці Олександр Міщенко.

Засідання Нацкомісії було присвячено розгляду клопотань іноземців та осіб без громадянства про надання статусу закордонного українця та перереєстрації посвідчень.

Комісія також розглянула пропозиції про припинення статусу закордонного українця деяким особам. Відповідно до Закону України «Про закордонних українців», однією з підстав припинення статусу закордонного українця є дії, які суперечать інтересам національної безпеки України. На жаль, доводиться констатувати, що деякі члени організацій закордонних українців займаються антиукраїнською діяльністю, отже членам Нацкомісії довелося застосовувати відповідні формулювання під час сьогоднішнього засідання.

За результатами розгляду документів Національна комісія прийняла рішення про надання статусу закордонного українця 92 особам без громадянства та іноземцям з Австралії, Австрії, Азербайджану, Молдови, Ізраїлю, Естонії, Латвії, Польщі, Нідерландів, Словаччини і Туркменістану. Найбільша кількість звернень надійшла з Білорусі, Росії та Німеччини.

Схожі публікації

Залишити коментар