До 2035 року Україна планує закупити в США ескадрилью винищувачів

У травні Повітряні сили ЗСУ представили план розвитку до 2035 року. У ньому наголошувалося на необхідності додаткового фінансування зі сторони Кабміну. За цей термін Повітряні сили ЗСУ мають намір закупити ескадрилью американських винищувачів.

Про це в інтерв’ю “РБК-Україна” заявив командувач Повітряних сил ЗСУ, генерал-полковник Сергій Дроздов, пише Україна молода.

“Створити бойовий літак – багатофункціональний винищувач – Україні навряд чи вдасться в найближчій перспективі”, –  зазначив Дроздов.

За його словам, країна не має для цього відповідної наукової бази; потужностей виробництва та досвіду. Оскільки для створення лише прототипу бойового літака потрібно щонайменше 10 років та 10 мільярдів доларів. Тому поки Україна  може випускати тільки військово-транспортні літаки.

Відповідно до цього, у Збройних силах планують закуповувати авіаційну техніку за кордоном у країн-партнерів. Зокрема, у Сполучених Штатів.

“Мова йде про єдиний тип багатоцільового винищувача, який згодом замінив би всі типи бойової авіації радянського зразка: винищувачі, штурмовики, бомбардувальники”, – уточнив генерал-полковник.

Дроздов також додав, що Повітряні сили хотіли б мати сучасну техніку, наприклад, американський F-35. Закупити ескадрилью планують до 2035 року.

Як повідомлялося, у вересні десантники Великої Британії десантуювалися на українські полігони.

Схожі публікації

Залишити коментар