За 6 років війни на Донбасі ООН надала $500 млн допомоги постраждалим

Взаємодія з Організацією об’єднаних націй залишається для України одним з пріоритетів у зовнішній політиці. Україна продовжує робити свій внесок в розвиток дружніх відносин між націями. 

Про це йдеться в зверненні Голови Верховної ради Дмитра Разумкова до 75-річчя створення ООН.

«Україна продовжує вважати взаємодію з Організацію об’єднаних націй одним з пріоритетів у зовнішній політиці. Переконаний, що кожен з нас буде робити все можливе, щоб наша держава продовжувала зміцнювати свій авторитет на міжнародній арені. А забезпечення прав людини, непорушності кордонів і територіальної цілісності залишаться ціннісними орієнтирами для всіх держав-членів», – заявив пан Разумков.

Нагадаємо, ООН була створена 24 жовтня 1945 роки підтримки і зміцнення міжнародного миру і безпеки, а також розвитку співробітництва між країнами. Зараз в ООН входять 193 держави.

Організація Об’єднаних Націй протягом останніх шести років для надання гуманітарної допомоги постраждалому від російської агресії в Україні населенню виділила понад  пів мільярда доларів США, повідомляється на сторінці Кабінету Міністрів України у Facebook.

«Впродовж 2014–2020 років у рамках планів гуманітарного реагування ООН на цілі гуманітарної допомоги постраждалому населенню в Україні було залучено понад 0,5 млрд дол.», – поінформували в уряді.

Зазначається, що в контексті подолання гуманітарних наслідків агресії РФ Україна співпрацює з установами ООН, зокрема, з Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців, Управлінням з координації гуманітарних питань, Програмою розвитку ООН, Міжнародною організацією з міграції, Всесвітньою організацією охорони здоров’я, Фондом ООН у галузі народонаселення, Дитячим фондом ООН тощо.

Крім того, за даними Кабміну, згідно з Планом гуманітарного реагування ООН в Україні на 2020 рік, передбачається допомогти понад 2 млн громадян, які постраждали внаслідок бойових дій, і станом на 22 жовтня на ці потреби мобілізувала 82 млн доларів США.

Також в уряді проінформували, що відповідно до Рамкової програми партнерства на 2018–2022 роки, упродовж п’яти років організації системи ООН планують залучити майже 675 млн доларів США на допомогу Україні. Йдеться про економічний розвиток, соціальний захист, демократичне врядування, а також підтримку щодо відновлення Донбасу.

Про це йдеться в зверненні Голови Верховної ради Дмитра Разумкова до 75-річчя створення ООН.

Схожі публікації

Залишити коментар