Українці Лейпцига передали чергову гуманітарну допомогу на Донбас

від Стожари

Українці німецького міста Лейпциг вчергове передали гуманітарну допомогу на Донбас.

Частина вантажу вже прибула на місце, дещо все ще на шляху, розповіла активістка Оксана Макогон. Про це повідомляє Укрінформ.

Як повідомляється, Центр цивільно-військового співробітництва м.Маріупіль звернувся по допомогу маріупольському сиротинцю «Центр опіки», в якому мешкають понад 130 дітей – від немовлят до підлітків 16 років.

Громада українців та громада УГКЦ Лейпцига міста негайно відгукнулися на прохання: було закуплено 45 комплектів посуду для наймолодших, зубні щітки для кожної дитини, зубну пасту, шампунь, рідке мило тощо. Для різних вікових груп діток було відібрано якісне взуття та одяг. Не забули у про іграшки. Загалом було спаковано 23 коробки гуманітарної допомоги. Завдяки волонтерам вдалося доставити вантаж в Україну безкоштовно.

Разом з тим, у Центрі цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України в Луганській області висловили вдячність волонтерам з української діаспори:

“Дякуємо за невтомну доброту!

От цікаво, а як можна виміряти доброту? Кілограмами? Кілометрами? У чому вимірюються почуття взагалі? От, наприклад, щастя або вдячність? Як визначити, наскільки людина щаслива або вдячна? Та є люди, які не замислюються над такими питаннями. Із року в рік, день за днем вони намагаються полегшити життя інших людей.

Оксана Макогон. Чимало людей, які почують це ім’я, відразу висловлюватимуть подяки. Проте мало хто знає її в обличчя, адже поки що бачать лише результати її невтомної праці. Ця людина готова допомагати усім, хто потребує підтримки. Посуд та одяг для дітей і сімей, які живуть на лінії фронту – будь ласка! Маскувальні сітки, засоби гігієни, солодощі і навіть машинки для стрижки на передову – без проблем! Почався карантин, і діти із малозабезпечених сімей були позбавлені не лише найнеобхіднішого, але й можливості здобувати освіту, – відтак пані Оксана забезпечила їм ноутбуки.

Такі люди, як Оксана Макогон, мало потребують уваги для себе – вони просять допомоги та підримки для інших. Цей феномен не зрозумілий чималій кількості людей. Роки війни внесли в лексикон українців нові слова, а в інші – додали нового значення. Одне з таких слів – ВОЛОНТЕР. І якщо ще три-чотири роки тому це слово асоціювалося радше з допомогою для фронту, то зараз воно набуло нової семантики.

Тисячі людей в Україні потребують допомоги і підтримки. Часто держава не в змозі про них подбати через відсутність фінансування. А подекуди місцеві чиновники, які вже давно заскорузли серцем, просто ігнорують людей, які потерпають від війни та її наслідків. Відтак з’являються ті, для кого чужа біда і біль – не пусті слова. Мало хто може уявити, яку кількість життєвої енергії пані Оксана витрачає, щоб десь за тисячі кілометрів усміхнулась зовсім незнайома їй дитина або воїн відчув, що його ризик на передовій потрібен громаді України.

Кожен із нас поділяє світ по-своєму. Скажімо, водії – на власників автотранспорту та порушників ПДР. Військові – на своїх і ворогів. А є люди, які поділяють світ на тих, хто подає їм руку допомоги та… всіх інших. На щастя, більшість із нас зрідка замислюється про те, скільки коштує вигоріла жарівка чи розбита тарілка. Ми можемо купувати для себе та своїх дітей одяг, іграшки і навіть забезпечити гарний відпочинок на курорті. Проте є люди, які внаслідок певних обставин, позбавлені всього цього. Біда має тисячі облич. Вона часто приходить несподівано. І навіть найблагородніші та найсвітліші починання, не отримавши належної підтримки, можуть в одну мить згаснути, ставши непомірним ярмом для людей, які їх ініціювали. Саме тому ми всі вдячні Оксані Макогон за її невтомну працю, доброту й підтримку”, – йдеться у повідомленні Центру.

“Напередодні Свята захисників Вітчизни, офіцери Центру цивільно-військового співробітництва у Сєвєродонецьку, розвозили надіслану українцями Ляйпціга допомогу-дякую нашим захисникам з 14-ох бригади. Особливо втішені наші хлопці були машинками для стрижки. І звичайно ж ніхто не відмовився поласувати чаєм, кавою та шоколадом, які надіслали небайдужі українці з нашого міста.. І теплі шкарпетки також незабаром стануть у пришоді. Разом з нашими дарунками, смакували наші захисники і пухкенькими пиріжками, які напекли волонтери з Сєвєродонецька.. Пам ятайте про тих, хто тримає над нами небо!”, – зазначила на своїй сторінці Оксана Макогон.

Нагадаємо, з початку 2019 року українська громада Лейпцига надала допомогу майже 20 дитячим закладам у прифронтовій зоні та десяткам родин.

Схожі публікації

Залишити коментар