Росія продовжить гібридний тиск для відновлення подачі води в Крим

від Стожари

У Росії відсутня сприятлива кон’юнктура для вирішення проблеми водопостачання Криму військовими методами, тому Кремль продовжить використовувати методи гібридного і військово-політичного тиску для відновлення подачі води на окупований півострів з материковою Україною.

Про це заявив головний консультант служби з питань реінтеграції та деокупації АРК Представництва Президента України в АРК Антон Твердовський на конференції “Про проблемні питання водопостачання та експлуатацію водних ресурсів на території Криму в умовах російської окупації”.

“Це постійна інспірація питання, як на міжнародних майданчиках, так і на рівні квазідержавних громадських організацій. Інспірація питання водопостачання через своїх агентів в Україні і на Заході. Постійне проведення військових навчань. Це ставка на політичні методи, в тому числі через місцеві вибори. Закриття окремих районів акваторії Чорного та Азовського морів для безпроблемного проходження суден “, – заявив він.

Він нагадав, що Крим розглядається Росією як військовий форпост в Чорноморському басейні.

“Завдання України – це практична робота для протидії гібридним методам Росії. Це створення великих ризиків для Росії в разі включення її військового компонента “, – зазначив Твердовський.

Захоплений Крим переживає одну з наймасштабніших засух за останні 150 років, а наповнення водосховищ за час російської окупації зменшилася до критичного рівня. В цьому році багато кримчан залишилися навіть без питної води. РФ всю провину за ймовірну катастрофу намагається перекласти на Україну. Так Кремль маніпулює водною проблемою, в яку штучно загнав півострів.

Читайте також: Причини зростання споживання води в окупованому Криму

Схожі публікації