Гітарист-віртуоз українського походження став Послом миру

17-го жовтня 2020 року в Будапешті Федерація Всесвітнього Миру нагородила званням Посол Миру Ференца Берната гітариста-віртуоза, композитора, кандидата мистецтвознавства, уродженця Закарпаття.

Про це розповідає Zakarpattya.

Посол Миру – це людина, яка присвячує себе покликанню, що зміцнює загальнолюдські, моральні та сімейні цінності, міжконфесійні та міжнаціональні відносини, сприяє оновленню ООН, та створенню культури миру.

В 2017 році Ференц Бернат обраний почесним членом Асоціації Гітаристів Національної Всеукраїнської Музичної Спілки.

Пан Бернат наголошує: “Я багато отримав від України, натхнення від закарпатської природи, від моїх вчителів та професорів я отримав високопрофесійну освіту, любов та відданість своїй справі, завдяки якій мене і визнали по світу. Стараюсь не забувати про рідну землю і віддячую тим, що вмію робити, а це є музика“.

Ференц Бернат народився народився в Закарпатті в угорській сім’ї. Займатись на гітарі почав у Чопській ДМШ, пізніше навчався в Ужгородському Коледжі Мистецтв в класі Ф. Смерічко. Вищу освіту здобув з відзнакою та присвоєнням додаткової кваліфікації концертного виконавця Харківський Національний Університет Мистецтв ім. І. П. Котляревського клас професора Володимир Доценко.

З 2007 року проживає в місті Будапешт в Угорщині, Завідуючий кафедрою струнно-щипкових інструментів в Інституті Мистецтв ім. Бені Еґрешші, та викладач по класу гітари в Vienna Konservatorium Budapest (філія Віденської Консерваторії в м. Будапешт).

Він є визнаним на міжнародному рівні концертуючим музикантом-віртуозом, композитором та викладачем класичної гітари.  Його студенти стали лауреатами та дипломантами понад 55 музичних конкурсів та фестивалів. Є лауреатом численних державних нагород Угорщини та лауреатом міжнародних музичних конкурсів.

Артист багато років поспіль проводить благодійні концерти на допомогу різним організаціям, лікарням, дітям сиротам, тощо. В 2014-15 роках давав ряд концертів на допомогу України, зокрема на допомогу закарпатським школам. 

Підтримує молоде покоління талановитих музикантів з малозабезпечених сімей. Організатор фестивалів та концертів для молодих талантів.  Навіть під час весняного карантину цьогоріч проводив меценатську роботу, а саме заснував всеукраїнський онлайн музичний конкурс “Аpoyando Art” в підтримку молодих талантів України, за підсумком якого учасники отримали грошові премії. Маестро планує проводити цей конкурс щороку.

Як повідомлялося, канадієць українського походження надав Торонтському університету 250 млн доларів на підтримку медичних досліджень

Схожі публікації

Залишити коментар