Євгена Чолія призначено почесним консулом України в Монреалі

від Стожари

Почесним консулом України в Монреалі (Канада) призначено президента Світового конґресу українців (2008-2018 рр.), президента громадської організації «Україна-2050», юриста Евгена Чолія (Eugene Czolij).

Про це повідомив посол України в Канаді Андрій Шевченко у відеозверненні.

«Ми горді, що Україну представлятиме саме такий чоловік. Ми віримо, що це піде на користь українцям Монреалю і Квебеку. На користь Канаді і Україні», сказав, під час онлайн-представлення новопризначеного Почесного консула Надзвичайний і Повноважний Посол України в Канаді Андрій Шевченко.

Посол назвав це призначення надзвичайно важливим рішенням, адже «Україна вперше в дипломатичній історії отримає свою присутність тут, у Квебеку».

Відео призначення Президента ГО “Україна-2050” Евгена Чолія Почесним консулом України в Монреалі:

У свою чергу, Евген Чолій зазначив, що сприймає це призначення як честь, а ще більше як велику відповідальність, особливо в часи, коли Україна продовжує бути жертвою потужної гібридної агресії зі сторони Росії та потребує підтримки міжнародної спільноти.

«наше головне завдання дуже просте – це постійно нагадувати всім канадцям, що Україна, захищаючи свої кордони, фактично захищає західний світ від російської агресії, і тому в найкращих інтересах Канади – допомогти Україні відзискати, а відтак захистити свою територіальну цілісність і тим самим допомогти забезпечити мир і стабільність у світі», – наголосив новопризначений почесний консул України в Монреалі.

Довідково:

Евген Чолій народився у 1959 році в Монреалі, Канада. Канадський правник українського походження. Президент Світового конґресу українців (2008—2018). Доктор Honoris causa Національного університету «Львівська політехніка» (2016). Президент ГО «Україна-2050».

Від 2012 р. є у довіднику «Найкращі юристи» в Канаді, що є одним з найстарших і найбільш поважних видань у юридичній галузі, у своїх сферах практики.

Схожі публікації

Залишити коментар