Непересічна особистість з унікального міста: В Україні обрали найкращого вчителя 2020 року

У Києві 3 жовтня відбулася урочиста церемонія нагородження переможців всесвітнього конкурсу Global Teacher Prize Ukraine 2020.

Про це повідомляє 5 канал.

Цьогоріч за звання бути найкращим вчителем України змагалися майже 3 тисячі викладачів з 21 регіону України, що є рекордом премії. Такий конкурс проводиться в нашій країні втретє, а у світі вшосте.

Викладач історії Василь Дяків із Тернопільщини став найкращим вчителем України та отримав чверть мільйона гривень премії. Він пише вірші, веде особистий блог та розробляє туристичні маршрути у рідних Заліщиках.

Окрім грошей, пан Василь отримав право поборотися за статус кращий вчитель світу. Цей конкурс відбудеться в Лондоні. Там переможець може отримати 1 млн доларів. Цю премію називають “Нобелівською премією для вчителів”.

Переможець Василь Дяків подякував дітям за натхнення та мотивацію і розповів, що мріє, щоб серед викладачів не було людей з комплексом раба. Адже вчитель має бути готовим зробити вибір та нести відповідальність.

“Щоб кожна дитина мала право вибирати предмети, які їй подобаються і в яких вона бачить свій розвиток. Я хочу, щоби були нові школи за типовими планами 21 століття. Я хочу, щоб про це все не тільки мріяти, але і реалізувати, і буди учасником цієї реалізації”, – говорить пан Дяків, переможець премії Global Teacher Prize Ukraine 2020.

Як повідомлялося, в СКУ привітали переможців конкурсу на кращий дистанційний урок.

Схожі публікації

Залишити коментар