Закарпатці презентували листівки з аудіоекскурсіями

На Закарпатті створили сувенірні набори інтерактивних листівок з тематичними маршрутами для самостійних прогулянок містом “Пізнай Ужгород” та аудіогіди до них.

Про це розповіла авторка ідеї Людмила Сюзева під час онлайн-презентації проєкту в Фейсбуці.

Зазначається, що метою проєкту було:

  • заохотити дорослих та дітей – ужгородців, а також туристів – до пізнання історії та культури Ужгорода,
  • створити туристичну промоцію місту.

Для досягнення цієї мети вісім екскурсоводів розробили 10 тематичних маршрутів, які завантажили українською та англійською мовами на платформу мобільного додатку izi.travel. До кожної аудіоекскурсії розробили листівку.

“Презентуємо проєкт “Унікальні туристичні маршрути “Пізнай Ужгород” в інтерактивних листівках з аудіогідами”, що реалізується в межах партнерської програми “Культура. Туризм. Регіони” Українського культурного фонду, Програми USAID “Конкурентоспроможна економіка України” та Офісу розвитку малого та середнього підприємництва/SME.DO при Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України”, – зазначила пані Сюзева.

На звороті кожної листівочки є короткий опис локацій маршруту і QR-код, відсканувавши який, користувач автоматично потрапляє на платформу мобільного застосунку, де є сам аудіогід. Коли користувач йде маршрутом, спрацьовують тригер-зони, і чути цікаві історії про ті чи інші локації, які озвучили самі автори маршруту.

Так, гід Юрій Яновський, зокрема, розробив дві екскурсії для проєкту. Одна з них – “Ботанічні дива Ужгорода”. В ній ідеться про екзотичні рослини, які ростуть у місті.

Друга його екскурсія присвячена храмам. Екскурсовод розповів, що ця аудіолистівка розповідає багато про Кафедральний собор, пояснює, чому його збудували саме в Ужгороді.

Найдовша екскурсія проєкту – майже чотири кілометри, найкоротша – “Прогулянка набережною під липами” — 560 метрів.

Як повідомлялося, у липні Українська асоціація «Єдність» міста Будапешт розпочала роботу над листівками, в яких порівнюються культура, традиції, видатні діячі тощо України та Угорщини.

Схожі публікації

Залишити коментар