Книга про маленьке вінницьке село стала рекордсменкою України

Книга про історію села Закриниччя, яке входить до Човновицької ОТГ Оратівського району Вінницької області, стала рекордсменкою. Видання занесли до Книги рекордів України через те, що вперше в Україні видана книга-історія зникаючого села Закриниччя, яка передана у кожну хату.

Про незвичайний рекорд пише газета День.

Справа в тому, що у Закриниччі розташовано лише пів сотні будинків, там мешкає майже 70 людей. Відтак кожне обійстя отримало у подарунок від автора книгу про історію свого села, яка вийшла черговим томом у народній серії «Моя Вінниччина».

«Власне, саме завдяки цій ініціативі світ побачило вже не одне видання про історію міст, сіл і хуторів Вінниччини. Авторами книги-історії Закриниччя стали уроженці цього села – київський підприємець Олександр Татарчук, краєзнавці Надія Бойченко та Жанна Тарнавська. Вони зібрали багату історію маленького села і описали її у книзі, яка, як і всі інші томи серії «Моя Вінниччина», вийшла у світ коштом обласного бюджету, – уточнив редактор книжкової серії «Моя Вінниччина» Михайло Каменюк.

Національний рекорд зафіксували із записом: «як найбагатотомніше видання України коштом обласного бюджету». Дипломи про занесення в Книгу рекордів України отримали автори, редактори та всі причетні до цієї ініціативи.

До слова, Вінниччина – нині єдина область України, де бібліотечна серія «Моя Вінниччина» видається коштом обласного бюджету з 2013 року і налічує вже близько 60-ти томів формату А-4. Це вінницький проєкт, який не має аналогів у жодному з регіонів України. Він має на меті – привернути увагу до видавничої ініціативи і популяризувати її в Україні, де щороку безслідно зникає 12 сіл.

Як повідомлялося, ветеран бойових дій Борис Кутовий пише дитячі книжки, прибуток іде на лікування дітей з прифронтової зони Донбасу.

Схожі публікації

Залишити коментар