Канада надасть понад 4 млн доларів на безпеку та оборону України

На підтримку сектора безпеки та оборони України Канада додатково виділить нашій країні 4,3 млн канадських доларів.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба після телефонної розмови з міністром закордонних справ Канади Франсуа-Філіпом Шампань, передає пресслужба МЗС.

Співрозмовники відзначили взірцеву взаємодію України та Канади у сфері безпеки. Дмитро Кулеба висловив вдячність за активну участь канадських військовослужбовців в операції Unifier та важливий внесок Збройних Сил Канади у зміцнення безпеки нашої держави у взаємодії зі Збройними Силами України.

«Франсуа-Філіп Шампань повідомив про рішення канадського уряду виділити додаткові 4,3 млн канадських доларів на підтримку сектору безпеки та оборони України», – йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що Дмитро Кулеба також поінформував колегу  про безпекову ситуацію на Донбасі та інтенсивні зусилля України з політико-дипломатичного врегулювання у Нормандському форматі та на консультаціях у Мінську. Франсуа-Філіп Шампань запевнив, що Канада повністю підтримує зусилля України.

Особливо важливою темою розмови  глав МЗС стала подальша координація дій перед наступним етапом переговорів з Ісламською Республікою Іран щодо компенсацій за збиття літака рейсу PS752.

Як повідомлялося, Україна і Канада можуть підписати безвіз.

Схожі публікації

Залишити коментар