Польський суд заборонив видавати Росії українця – ветерана війни на Донбасі, Ігоря Мазура

від Стожари

Окружний суд Любліна ухвалив, що видача громадянина України Ігоря Мазура Російській Федерації, яка оголосила його в розшук через Інтерпол, звинувативши в участі у Чеченських війнах у 1994–2000 роках, є юридично неприпустимою.

Про це на своїй Facebook-сторінці написав польський журналіст Павел Боболович.

Polski Sąd postanowił o prawnej niedopuszczalności wydania organom ścigania Federacji Rosyjskiej Ігор Мазур….

Geplaatst door Paweł Bobołowicz op Dinsdag 29 september 2020

На недопустимості видачі українця Ігоря Мазура також наполягала польська прокуратура.

На думку суду, є побоювання, що, якщо його буде передано Російській Федерації, його права та свободи можуть бути порушені. Рішення окружного суду в Любліні також означає, що Ігор Мазур може в’їхати на територію Республіки Польща і не може бути знову затриманий на підставі того самого прохання Російської Федерації”, – зазначив Боболович.

За його інформацією з неофіційних джерел відомо, що прокуратура Польщі вимагатиме також, аби Ігоря Мазура викреслили зі списку осіб, яких розшукує Інтерпол. З самого початку справу українця вважали провокацією з боку Росії.

Нагадаємо, 9 листопада 2019 року Ігоря Мазура затримали польські прикордонники в пункті пропуску в Дорогуську за запитом Росії. Та опублікувала в інформаційній системі Інтерполу орієнтування про розшук українця з метою його арешту та подальшої екстрадиціїю

Після допиту Ігоря Мазура відпустили на поруки генконсула України в Любліні. Ще через кілька днів він повернувся на батьківщину, після того як до справи активно долучилися дипломати та українське МВС. Натомість справу Ігоря Мазура продовжили розглядати в Окружному суді Любліна.

Схожі публікації

Залишити коментар