Світовий конгрес українських молодіжних організацій відкриє представництво в Києві

від Стожари

Представництво Світового конгресу українських молодіжних організацій (СКУМО) відкриється в Києві.

Відповідне рішення було схвалене 26 вересня, під час Річних зборів СКУМО.

Як повідомили Стожарам у СКУМО, враховуючи ситуацію у світі у зв’язку з пандемією COVID-19, збори проходили у форматі онлайн-конференції та зібрали делегатів від молодіжних організацій з багатьох країн світу: Молдови, Румунії, Італії, Франції, Польщі, Іспанії, Чехії, Словаччини, Грузії, Росії, Латвії, Естонії, Казахстану, Вірменії тощо.

Участь в зборах взяли президент Світового конґресу українців (СКУ) Павло Ґрод, віцепрезидентка Світового конґресу українців Ярослава Хортяні, віцепрезидент Європейського конгресу українців (ЕКУ) Мирослав Гочак. Президент ЕКУ Богдан Райчинець виступив із відеозверненням до учасників зборів.

На початку заходу учасники хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих в авіакатастрофі, яка сталася 25 вересня на Харківщині.

Під час Річних зборів учасники обговорили діяльність СКУМО за останній рік, схвалено звіт про діяльність, фінансовий звіт та рішення про відкриття представництва СКУМО в Києві, а під час панельної дискусії “Діяльність СКУМО під час пандемії” обговорено можливі напрямки діяльності та співпраці між молодіжними організаціями в актуальних умовах.

Також під час Річних зборів Світового Конгресу Українських Молодіжних Організації, асоційованими членами прийнято дві нові організації: Українсько-іспанське студентське наукове товариство Університету Валенсії (Іспанія) та Асоціація “Wizerunok” (Польща).

Завершенням Річних зборів стало вручення подяк СКУМО активістам які брали активну участь та підтримували акції ініційовані СКУМО, а особисто в зборах коштів на закупівлю обладнання для лікарень в регіонах України найбільше вражених епідемією коронавірусу.

Схожі публікації

Залишити коментар