Аліса Сергєєва з Маріуполя стала лауреатом V Міжнародного конкурсу інноваційних винаходів (iCAN) в Канаді

від Комарі Альберт

Маріупольська школярка стала лауреатом V Міжнародного конкурсу інноваційних винаходів у Канаді, працюючи над своїм проектом понад два роки.

Про це повідомляється на сайті Маріупольської міської ради.

«Цьогорічна випускниця Маріупольського технічного ліцею Аліса Сергєєва здобула срібну медаль на Міжнародному конкурсі інноваційних винаходів iCAN у Канаді. Маріупольчанка презентувала проєкт з розробки нового екологічного пакувального матеріалу на основі каштану», – йдеться у повідомленні.

Зазначено, що конкурс iCAN цьогоріч проходив онлайн і зібрав учасників з 60 країн. Сергєєва представляла Маріуполь та Україну в складі команди Малої академії наук.

За словами вчительки біології Маріупольського технічного ліцею Світлани Шевченко, Сергєєва почала працювати над проєктом ще з 2018 року.

«Мета нашого дослідженя – створити екологічно безпечний матеріал з поновлюваних рослинних ресурсів як альтернативу традиційним матеріалам, що засмічують навколишнє середовище», – пояснила вчителька.

Вона розповіла, що Аліса дуже цілеспрямована дівчина. Школярка пройшла через етапи Малої академії наук, навчання у бізнес-школі, брала участь у Всеукраїнському конкурсі «Intel Еко».

Як зазначається, конкурс iCAN надає винахідникам з усього світу можливість продемонструвати свої найкращі ідеї на міжнародному рівні. Захід включає виставку винаходів, семінар і церемонію нагородження. Організатором конкурсу виступає Міжнародне товариство інновацій та підвищення кваліфікації Торонто (TISIAS).

Загалом команда Малої академії наук виборола 31 нагороду на цьогорічному конкурсі iCAN, зазначається на сайті МАНУ.

Схожі публікації

Залишити коментар