Український ІТ-проект для захисту лісів виграв 1,4 млн від Open Data Challenge

Стартап Deep Green Ukraine з виявлення незаконних рубок виграв 1,4 млн грн на щорічному конкурсі ІТ-проектів від Open Data Challenge.

Стартап розробляє технологію, яка буде автоматично виявляти незаконні лісові рубки за допомогою штучного інтелекту та відкритих даних, про це повідомив у своєму Facebook член правління у Мережі захисту національних інтересів «АНТС» Остап Єднак.

«Неймовірна новина! Справжнє свято науки та захисту лісів! Рекордні 1,4 млн грн від Open Data Challenge виграв проект Deep Green Ukraine, який буде автоматично виявляти незаконні рубки за допомогою штучного інтелекту та відкритих даних», – написав пан Єднак.

Система братиме безкоштовні та платні супутникові знимки, аналізуватиме за допомогою нейромережі їх на предмет рубки, і співставлятиме дані на предмет наявності дозволу на рубку. Спеціальні експедиції та мережі активних громадян, а також самі лісівники зможуть перевіряти виявлені факти та вчасно проводити розслідування. Незабаром буде представлено додаткові можливості цієї технології.

Варто зазначити, Open Data Challenge в Україні проводиться Міністерством цифрової трансформації України у партнерстві з проектом USAID/UK aid, TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах, Фондом Східна Європа та 1991 Open Data Incubator.

Раніше ми розповідали про українську версію “Грети Тунберг” – школяра еко-активіста, який переймається проблемою утилізації сміття.

Схожі публікації

Залишити коментар