Волонтер із Сєверодонецька робить дивовижні фігури з військового металобрухту

Війна іноді спонукає до творчості. У цьому переконує 46-річний Олександр Мойсеєнко, який після визволення міста Сєвєродонецьк узявся допомагати українським захисникам. Інженер-механік, який під час війни став художником-електрозварювальником, робить з металобрухту та залишків боєприпасів справжні витвори мистецтва і прикрашає ними місто.

Про непересічного митця розповідає “5 канал”.

Коли Сєверодонецьк захопили окупанти, Олександр повністю заглибився в роботу, аби відволіктися.

“1,5 місяця монотонної роботи. Тобто проволоку вставив, тут приварив, тут відплавив, тут приварив. Ця робота мене відволікала саме в той момент, коли відбувалися події весни 2014 року”, – каже художник Олександр Моісеєнко. В той же час останніми роками він встигав й зробити багато добра для воїнів – возив на передову продукти, переробляв буржуйки, і зараз допомагає захисникам, що боронять від окупанта східний кордон Європи.

Залишки боєприпасів ще вчора були військовим сміттям – кілька гільз, двигун протитанкової гранати, уламок міни. Але пів години роботи в одному з гаражів на околиці Сєверодонецька і творчій підхід – перетворюють металобрухт на мистецтво.

“Ця можливість керувати емоціями людей, це наркотик. Це реально наркотик. Коли у мене запитують, як ти безкоштовно робиш? Дуже просто! Я ставлю роботу і людина посміхається”, – каже Олександр Моісеєнко, художник-електрозварювальник.

Нині роботи Олександра розійшлися майже по всіх континентах. Проте найбільше йому дорогі ті, які створив для рідного міста. За 6 років на вулицях Сєвєродонецька з’явилося понад три десятки скульптур у стилі техно-арт.

“Як вдячний житель Сєверодонецька, саме тутешній місцевий абориген, я дуже хочу, щоб моїм містом пишалися, моє місто любили”, – наголошує пан Олександр.

Варто зазначити, що мистецтво і творчість справді лікують душу, так, як повідомлялося раніше, наша співвітчизниця Іванна Мащак, яка зараз мешкає у Великобританії, відзначила 95-ий день народження, вона пройшла через підпілля, операцію «Вісла» та “Гулаг”, а зараз займається художньою творчістю.

А ветеран бойових дій Борис Кутовий пише дитячі книжки, прибуток іде на лікування дітей з прифронтової зони Донбасу.

Схожі публікації

Залишити коментар