Біля Львова відкрили перший в Україні парк сучасної скульптури

Перший в Україні публічний парк сучасної скульптури PARK3020 відкрили у 25 км від Львова – у селі Стрілки Перемишлянського району.

Про це повідомляється на сторінці парку в фейсбуці.

Довгострокові цілі парку, за словами його творців, передбачають постійну експозицію та навчальні програмами, а також розбудову розвитку інфраструктури парку й регіону та побудову позитивного іміджу української культури за кордоном. 3020 – символічне число, амбіція розвитку на тисячоліття.

“Перший публічний парк сучасної української скульптури PARK3020 очікує на ваш візит вже з 15 вересня 2020 року. Найкращі роботи українських сучасних художників у мальовничому місці неподалік Львова. Парк скульптури – це організований простір, де всі композиції взаємодіють між собою”, – йдеться в повідомленні.

Наразі у парку представлені близько сорока робіт авторства, зокрема, Назара Білика, Анни Звягінцевої, Олексія Золотарьова, Антона Логова, Анни Надуди та Богдана Томашевського. 

Також у парку представлені результати скульптурного воркшопу з граніту, який проходив у травні 2020-го і учасниками якого були Петро Гронський, В’ячеслав Гутиря, Олександр Дяченко, Олег Капустяк, Володимир Кочмар, Людмила Мисько, Юрій Мисько, Володимир Протас, Віталій Протосеня, Юрік Степанян, Василь Татарський та Гарнік Хачатрян.

За словами голови наглядової ради PARK3020 Ігоря Кривецького, головна мета проєкту – підтримка українських художників, які працюють із сучасною скульптурою. 

«Інституція створює передумови для розвитку нового професійного покоління українських художників та їх презентації на міжнародному рівні», – зазначено у пресрелізі події.

Куратор проєкту – засновниця агенції культурного менеджменту Port.agency Катя Тейлор говорить, що у парку акцентуватимуть увагу не тільки на візуальній частині, а й на вивченні методів і підходів для створення об’єктів у публічному просторі та на систематизації роботи в галузі сучасної скульптури.

Вхід до PARK3020 – безкоштовний. Аби потрапити на цю територію, а розташована вона у 25 км від Львова, достатньо попередньо зареєструватися на сайті парку (у розділі «Візит»).

Як повідомлялося, 6 серпня народився всесвітньо відомий американський художник українського походження, засновник поп-арту Енді Воргол (1928-1987).

Схожі публікації

Залишити коментар