Помер легендарний диктор, який озвучив текст Томосу, Біблію, передачі французької телекомпанії FCI

Цього тижня, 7 вересня 2020 року, не стало Миколи Козія, легендарного диктора “Українського радіо”, голоса багатьох відомих кіногероїв. Зокрема, він запам’ятається тим, що озвучив текст Томосу про автокефалію Православної Церкви України.

Про це повідомляє Zaxid.net.

Миколу Козія вважали одним із найкращих українських радіодикторів.

Він начитав текст для першої україномовної Біблії в аудіоформаті. Два MP3-диски загальною тривалістю 26 годин у перекладі Івана Хоменка вийшли восени 2007 року.

Микола Козій Брав участь в озвучуванні низки популярних телесеріалів та програм, зокрема пізнавальних передач Українського радіо для шкільної молоді, так званого «Шкільного наукового радіотовариства», які виходили у 1980-і роки щобудня о 16:10. Від середини 1990-х був одним із ведучих ранкової інформаційної програми НРКУ, що звучала з 7:00, але також вів і денні інформаційні випуски.

Він брав участь у дублюванні та озвученні таких фільмів як “Король говорить”, “Ноїв ковчег”, телесеріалів “Альф”, “Коломбо”, мультсеріалів «Паровоз Томас і його друзі» та «Трансформери».

Озвучив велику кількість аудіокниг, передачі французької телекомпанії FCI, програму “Дотик природи”.

Нагадаємо, 16 серпня 2020 року ми втратили Марту Коломиєць – директорку Програми імені Фулбрайта в Україні, ініціаторку і керівнцю багатьох освітніх і культурних проєктів.

Схожі публікації

Залишити коментар