Світовий конґрес українців готовий і надалі зміцнювати міжнародні коаліції на підтримку України

від Стожари

2 вересня провід Світового Конґресу Українців (СКУ) провів зустріч з депутатом Європарламенту, колишнім Прем’єр-міністром Литви Андріусом Кубілюсом. У віртуальній зустрічі взяли участь Президент СКУ Павло Ґрод, Голова Міжнародної Ради СКУ – колишній Посол Канади в Україні Роман Ващук, Виконавчий директор СКУ Марія Купріянова та представники Офісу СКУ в Брюсселі Ігор Хохоляк та Анна Яворська.

Про це повідомляється на сайті Світового конґресу українців.

Президент СКУ подякував пану Кубілюсу за його послідовну підтримку України. Учасники зустрічі відзначили визначну роль України в Східному партнерстві. Пан Кубілюс наголосив на важливості потужної міжнародної стратегії України в розбудові міжнародних коаліцій підтримки, навівши історичний приклад Литви. Учасники зустрічі також обговорили подальшу європейську інтеграцію України, а також хід реформ в Україні.

Павло Ґрод наголосив на ролі організованої української діаспори у зміцненні глобальної мережі друзів України, а також на ролі парламентів у розбудові підтримки України.

«СКУ готовий і надалі зміцнювати міжнародні коаліції на підтримку стратегічного курсу реформ та європейської інтеграції України. Українські громади в ЄС, об’єднані СКУ, є ключовими в розбудові такої підтримки – у співпраці з депутатами Європейського парламенту від своїх країн, урядами, парламентами та громадянським суспільством» – зазначив Павло Ґрод, Президент СКУ.

Схожі публікації

Залишити коментар