Небезпека нлегального працевлаштування: У Львові презентували соцпроект до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми

У Львові в сквері «На валах» навпроти Львівської облдержадміністрації до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми презентували виставку-проєкт «Очікування Vs Реальність». Оглянути виставку і ознайомитися з історіями українців можна до 2 вересня. Після цього вона помандрує у інше місто. Загалом її продемонструють у 18 великих містах України.

Про це повідомляє газета День.

На цій виставці на спеціальних банерах роздруковані історії українців:

  • з одного боку написана історія очікування – про те, як людина отримала досить спокусливу пропозицію з нелегальними умовами працевлаштування за кордоном чи в Україні
  • інша ж сторона містить уже реальність – історію про те, як піддавшись на цю пропозицію, людина потрапила в досить погану ситуацію (опинилася в рабстві, піддавалась фізичним, моральним чи психологічним знущанням).

Метою виставки є підвищення рівня обізнаності наших громадян щодо потенційної небезпеки нелегального працевлаштування та актуальності таких понять, як торгівля людьми та експлуатація.

Також на банерах написано, як уникнути нашим громадянам цих неприємних ситуацій.

«Ця виставка розповідає історії звичайних українців, які опинилися в уразливому стані, потребували коштів чи просто шукали сезонного підробітку і не усвідомили, що приймають ризикову пропозицію працевлаштування. Для торгівлі людьми не існує кордонів чи вікових обмежень. Потрапити в сучасне рабство може будь-хто, не залежно від рівня освіти та соціального статусу. Таких історій мільйони по всьому світі, і кожна з них унікальна. За даними Міжнародної організації праці, дохідність цієї індустрії в світі середньорічно перевищує 150 мільярдів доларів. Починаючи з 2000 року за допомогою до неурядових організацій звернулось понад 16 тисяч українців, які постраждали від торгівлі людьми. Тенденція останніх років свідчить про те, що переважно в ситуації експлуатації серед українців потрапляють чоловіки», – зазначили організатори виставки.

Як повідомлялося, в травні цього року вийшла друком книга Олени Косенко-Каб’юк «Злотий, долар, євро. Історія незаплаканої заробітчанки». 

Схожі публікації

Залишити коментар