В Австралії вийшов друком двомовний альбом “Ukraine Downunder – Українці Австралії” про життя і діяльність української діаспори

від Стожари

Із нагоди 70-ліття поселення післявоєнної хвилі українських іммігрантів в Австралії, до Дня незалежності України, вийшов друком двомовний альбом “Ukraine Downunder – Українці Австралії”, що розповідає про життя і діяльність української діаспори країни від заснування до сьогодення.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці посольства України в Австралії.

Кольоровий альбом вийшов із нагоди 70-ліття поселення післявоєнної хвилі українських іммігрантів. Видання присвячене не лише діяльності великих жіночих та молодіжних організацій й Союзу українських організацій Австралії, а й маленьких парафій, окремих церков, шкіл тощо. Загалом у виданні міститься інформація про 75 українських спілок.

В альбомі також ідеться про перших українців на австрійських землях, їхніх дітей і внуків, яким вдалося зберегти свою ідентичність та культуру.

“Унікальність його в тому, що протягом довгого часу велика кількість українців збирали документальні, історичні матеріали, світлини з життя українців Австралії. Ця збірка охоплює час від заснування української громади Австралії до сьогодення”, – розповів Посол України в Австралії Микола Кулініч.

Видання стало можливим завдяки фінансовій підтримці Союзу українських організацій Австралії, а також української дипломатичної установи в Австралії.

Зазначається, що видання коштує 30 доларів, усі кошти з продажу книг направлять на благодійність.

Чудовим подарунком до Дня незалежності України став вихід в Австралії книги про історію і сучасність австралійського українства під назвою «Ukraine Downunder». Посол України в Австралії Микола Кулініч сьогодні презентував цю незвичайну книгу, видавництво якої стало можливим завдяки фінансовій підтримці СУОА, а також української дипустанови в Австралії.

Geplaatst door Посольство України в Австралії / Embassy of Ukraine in Australia op Woensdag 26 augustus 2020

Схожі публікації

Залишити коментар