Керівництво європейських інституцій запевнило молодь діаспори у подальшій підтримці України

від Стожари

20 липня, Світовий конгрес українських молодіжних організацій (СКУМО) звернувся до керівників європейських інституцій з закликом: вжити додаткові більш жорсткі заходи для припинення російської дезінформації в Європі; посилити санкції проти Російської Федерації.

Як повідомляв портал української діаспори “Стожари”, у цьому документі президент СКУМО, Дмитро Лекарцев, звернув увагу керівників європейських інституцій на приклади російської дезінформації з метою дискредитувати Україну та українців в очах міжнародної спільноти використовуючи європейські інформаційні ресурси.

Так, Директор Європейської служби зовнішньої дії з міжінституційних відносин, координації політики та громадської дипломатії Олівер Рентшлер, надіслав відповідь на лист СКУМО, у якому запевнив молодь діаспори у подальшій підтримці України.

Подаємо лист-відповідь Директора Європейської служби зовнішньої дії з міжінституційних відносин, координації політики та громадської дипломатії Олівера Рентшлера:

”Дмитру Лекарцеву
Президенту Світового Конгресу
Українських Молодіжних Організації

Щиро дякуємо за ваш лист до президента Європейської Ради, Комісії та Парламенту, а також до Верховного представника / віце-президента ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки. Мене попросили відповісти. Ми сприймаємо загрозу розповсюдження дезінформації дуже серйозно і беремо до відома стурбованість, підняту у вашому листі.

Ініціативи та інструменти політики сусідства ЄС виділяють значні ресурси для допомоги країнам-партнерам у створенні стійкості проти дезінформації та гібридних загроз. Україна є критично важливим партнером, оскільки не може бути безпечного та стійкого ЄС без захищеної та стійкої України.
ЄС продовжує надавати технічну та фінансову допомогу Україні (уряду, громадянському суспільству та медіа-організаціям), зокрема, для оцінки та пом’якшення наслідків дезінформації, націленої на Україну в країнах-членах ЄС.
У відповідь на незаконну анексію Кримського півострову та навмисну дестабілізацію України, ЄС ввів і продовжує підтримувати обмежувальні заходи проти Російської Федерації, починаючи від економічних санкцій і закінчуючи дипломатичними заходами, а також заморожуванням активів окремих осіб та обмеження їх пересування.

Щиро Ваш,
Олівер Рентшлер”

Нагадаємо що 20 липня, Світовий конгрес українських молодіжних організацій (СКУМО) направив відкритого листа головам європейських інституції.

В листі до президента Європейської комісії, Урсули фон дер Ляєн, голови Європейської ради, Шарля Мішеля, голови Європейського парламенту, Давида Сасоллі та Верховного представника Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки, Жосеппа Борелля, президент СКУМО, Дмитро Лекарцев, звернув увагу керівників європейських інституцій на приклади російської дезінформації з метою дискредитувати Україну та українців в очах міжнародної спільноти використовуючи європейські інформаційні ресурси.

Схожі публікації

Залишити коментар