Чи реально за €1 купити будинок чи ділянку в Європі?

В Європі час від часу проводядться програми з надання можливості придбати будинок чи земельну ділянку всього за €1. На скільки це реально для українців та які умови необхідно виконати аби стати щасливим власником нерухомості.

В питанні розбиралися Факти.

“Олександра – власниця земельної ділянки у Чехії. Свого часу тут планували звести сучасний курортний комплекс. Та коронавірус вніс корективи, тепер власники шукають інвесторів. Їм за €1 пропонують земельну ділянку під забудову або реконструкцію існуючих приміщень. Олександра каже, що у цій будівлі міг би бути житловий комплекс або ж сучасний мед заклад. Вдалими інвестиції будуть і у курортний бізнес. Регіон популярний серед німецьких туристів. На території неймовірна природа та краєвиди. А ще є два джерела з мінеральною водою”, – йдеться у сюжеті.

Утім, варто уточнити, що аби отримати землю інвестор має виконати низку умов. Насамперед – звести об’єкт впродовж п’яти років з дотриманням місцевих будівельних вимог.

“Сприяти у всьому інвесторам готова і Олександра з Чехії. Каже, що готові до будь якої співпраці. Озвучують і попередні ціни, за один квадратний метр – від €400 до €800. А от ціну побудови приміром, медичного центру чи готелю обговорюватимуть індивідуально. Головне мати бажання, а втілити можна найсміливіші фантазії”, – зазначають журналісти.

Такі пропозиції не новина на ринку землі. Схожі програми вже запускали у Франції, Великобританії, Швеції та в Італії. Зі свого боку місцева влада готова надати допомогу інженерів та архітекторів.

Зокрема, в Нідерландах сформували найуспішнішу ринкову земельну модель на планеті, де плодовиті гектари може купити будь-хто. При цьому головні складові успіху – стабільність, безперервність і хороший інвестиційний клімат. Голландці надсучасно доглядають за ґрунтом і не поспішають давати в оренду свої паї – відкладають до пенсії. До речі, у Голландії, найдорожчий гектар фермерської землі у Європі – €125 тис.

Як повідомлялося, український бізнесмен Валерій Галан розповів про свій унікальний інноваційний історичний музей – він стверджує, що інвестувати в духовний розвиток нації вигідно.

Схожі публікації

Залишити коментар