У Львові з’явився інтерактивний музей історії міста

від Комарі Альберт

У Львові відкрили перший в Україні інноваційний інтерактивний музей історії міста Лева в постатях. Він стане унікальною туристичною локацією.

Про це повідомляють у прес-службі міської ради.

Музей облаштували в підземеллі Церкви Преображення Господа Нашого Ісуса Христа. Засновниками проєкту є благодійний Фонд “Воскресіння” Української Греко-Католицької Церкви, Валерій Галан та Юрій Бірюченко.

“У нас є проєкт становлення української нації. Туди має увійти 8 музеїв, й одним із них став “Львів Стародавній”. Без Львова немає України, немає її історії. У Львові зародився український етнос і це потрібно пам’ятати. Тому ми відкриваємо музей історії міста від часів його заснування до 1772 року, до першого розподілу Речі Посполитої. Якщо ми знайдемо приміщення, то наступний музей буде вже з 1772 року до сьогодення”, – зазначив автор ідеї музею Валерій Галан.

Основна мета музею – об’єднати мешканців міста навколо його історії, показати Львів як перлину Європи та культурну столицю України.

Унікальність музею полягає в поєднанні інноваційних технологій, історичних артефактів із приватних колекцій, фондів українських та європейських музеїв, 3D-діаграм, доповнених запахами та звуками.

Тут можна буде побачити 39 реалістичних фігур видатних постатей міста – короля Данила Галицького і його сина Лева Даниловича, Богдана Хмельницького, Івана Підкову, Йоана Георга Пінзеля та інших. Тут об’єднали чотири різні музеї: музей фігур історичних персонажів, музей-діорама, музей артефактів та інформаційний музей.

Над створенням колекції працювало понад 40 науковців, близько 20 наукових інститутів, 51 наукова організація та 68 музеїв із 7 країн світу, а також велика команда українських скульпторів, художників, гримерів, пастижерів та психологів.

Як повідомлялося, український бізнесмен Валерій Галан розповів про свій унікальний інноваційний історичний музей – він стверджує, що інвестувати в духовний розвиток нації вигідно. Доречі, 1 серпня – День народження музею становлення української нації, три дні там триватимуть святкові події та акції, детальнішу інформацію шукайте на Facebook-сторінці музею!

Схожі публікації

Залишити коментар