Юні угорські українці – дипломанти Міжнародного онлайн-конкурсу української культури у Словенії

від Комарі Альберт

Літо 2020. Час нових спроб і досягнень. Для всіх без виключення. І це літо виявилося успішним для юних угорських українців, яким вдалося розкрити свої таланти в новому форматі, який став актуальним під час Всесвітнього карантину.

У червні учні української Рідної Школи м. Будапешт брали участь у Міжнародному Фестивалі-конкурсі Української Культури “Берегиня” в Словенії (on-line) в категорії “вокал соло”. Виступи учасників з багатьох європейських оцінювало професійне жюрі, до складу якого входили видатні спеціалісти в галузі культури і мистецтва з України, Словенії, Білорусі, Німеччини, Польщі.


Для юних українців Угорщини це було серйозним випробуванням, адже на розсуд жюрі потрібно було представити 2 різнопланові композиції, яке вони пройшли дуже достойно.

Сьогодні вже стали відомі володарі призових місць на фестивалі й керівництво школи привітало своїх учнів із призовими місцями у своїх вікових категоріях!!! ВІдбулося урочисте вручення дипломів і офіційне привітання дипломантів конкурсу.

Особлива подяка школи – викладачу вокалу, що працює у Рідній Школі, пані Вікторії Рудник за працю, віру і безмежне натхнення для учнів (під час карантину всі уроки проходили on-line, але не менш ефективно, ніж наживо).

Як повідомлялося, у червні в Словенії стартував фестиваль української культури Берегиня.

Схожі публікації

Залишити коментар